banner2

Muharrem;Arabi Aylardandır.Müs lümanlar için Hicri yıl başıdır.Ha- Ram Aylardandır.Bu Ayda savaş yapılmaz.Kan dökülmez.Savaşın yapılmayacağı haram Aylar (Zilkade, Zilhicce, Muharrem, Recep.) Haram aylarda iyi ameller yapmanın çok sevabı, günah işlemenin katmerli günahı vardır.

Her Müslüman
Arabi ayları, Haram ayları isimleri ile sayabilmeli ve öğrenmelidir. Haram aylarla diğer aylar Kuran'ı ke rimin Tevbe Süresi 36 Ayette mevcuttur. Arabi aylar 12dir. (1.Muharrem, 2.Safer, 3.Rebiul-Evvel, 4.Rebiul-Ahir, 5.Cemazil- Evvel, 6.Cemazil- Ahir, 7.Recep, 8.Şaban, 9.Ramazan, 10.Şevval, 11.zilkade,12.Zilhicce.)

Aşure; Muharrem ayının 10'nu. Bu gün aslında matem günüdür bu gün mayın tarlası ile döşendiği için kimse pek kale almıyor. Bilhassa ulema fitneyi uyandırmayın diyorlar. Halbuki anlatmamak fitnedir. Ulema; muharrem ayının 9/10 10/11.de Oruç tutun demekle Cennetin anahtarını dağıtıyorlar. Birde 10 Çeşit bulamaç gibi AŞURE yemeğini törenler, kalabalıklarla dağıttınız mı Cennet garanti Sanki AŞURE yemeği için ayet nazil olmuş AŞURA yemeği malzemesinin reklamı 20 gün önceden yapılıyor. Ekranlarda..

Hilafetin saltanata Dönüşmesini kabul etmeyen, zulüm düzenini benimsemeyen, Saray muhiplerince Başta zalim Yezit, yeminli katillerince hunharca şehit edilen H.Hüseyin'le beraber 72 ehli beyti şehit edenleri anlatmak AŞURE yemeği kadar kıymeti yok mudur.? Aslında Hz.Hüseyni ehli beyti şehit edenler Dünyanın en büyük cinayetini işlemişlerdir. 20 bine yakın sahabe, sahabinin önce Hz.Hüseyne biat sözü sonra caymaları, H.Hüseyin bunu bildiği halde bu menfur olaya koşması da ayrı bir konudur.

Zulme saltanatlara kıyam eden şehitlere selam olsun.Katillerede lanet olsun zalim, katil, saltanat severler, yezit zihniyetliler ne ilktir ne de sondur.


Hicret; Yeryüzüne gönderilen tüm Peygamberin yaşantısında Hicret vardır. Nuh As.Gemi ile azgın kavmından ayrılması bir hicrettir. Son Hicret! Peygamberler halkasının Ekmeli Ahir, ahir zaman peygamberi Hz.Muhammed(S.AV.)'mindir? Hicret yer değiştirme olsada, inancını hakim kılmak için mekan belirleme alanıdır. Hicret;fedakarlıktır sadakattir. Dava için mal, Mülk ,vatanda olsa üzücüde olsa bırakmaktır. Hicret; bir eğitimdir, kenetlenmedir. Hedef belirlemedir. Kötülüklerden rucudur. Lidere bağlılık misakıdır.Adaleti tesis için sağlam zemin arayışıdır.

Namaz kılmak, Oruç tutmak, Hac, Umre yapmak, Şirk düzenlerinin habis semtlerine uğranamak, Kuran okumak anlamak yaşamak bir hicrettir. Hicrette Ümmet için büyük hikmetler vardır. Hicret Cihadın zirvesidir.

Hicret; Hakkın, Adaletin batıla galibiyet provasıdı. Hak için bedel ödeme anlayışıdır. Hicret sadece Mekke den Medineye has değil,yaşam tarzımızı kuşatan Cihad şuurudur bu duygularla 1445 Hicri Yılbaşımız mübarek olsun. Ümmetin uyanışına vesile olsun.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.