banner2

  
Bu ifade üstat Bediuzzamana ait. Her toplumun kendine has medeniyetleri olur.is lam dışı akımların, toplumların medeniyetleri dünyalıktır.
Mevsimliktir, akıl ürünüdür. Cazibeliği kısa vadelidir. Çoğu, insan fıtratına terstir. "OSMALI,AVRUPAYA,AVRUPA OSMANLIYA HAMİLEDİR "Bu ifadede Bediüzzamana aittir.
Ben acizane bu sözden çok şey anlıyorum. İlim, medeniyet, Hukuk, Sanat, Zanaat, terakki (ilerleme) Astronomi, Adil siyaset, Adil ekonomi, Ahlaki ilkeler, Doğruluk, insana değer verme anlayışı, biz de iken, bu ilkelerle amel edilirken, nasıl Dünyada fetihler yaptığımız tarihle sabittir.
Avrupa Tüm medeniyet ilkelerimizi bizden çalarak, alarak Ahiret inancı olmasa da bari Dünyalık elde etti, Avrupa'nın ne kadar süfli, bataklık, insanın bünyesini tahrip  eden mimsiz medeniyetini de biz aldık, hem de özendirilerek, kanunlar çıkararak. Bu kopuşun bedelini acımasızca ödüyoruz.
Aile yuvalarımız, dağılmış, ekonomimiz pamuk ipliğine bağlı, Haram olan faizi biraz aşağı çeker, toz kondurursan seni mahvederim diyor ve ediyor. Yemede içmede, çeyizde, evlilikte, eğitim ve hukuk ta hep onlara uymuş ve özenmişiz. Siyaset yönetme ve sorunları çözme sanatı iken, maalesef meydan okuma alanına dönmüş.
Dünyanın en büyük gençliği bizde, maddeci eğitimle, gençlerimiz medeniyetimizden kopmuş, Dini değer ve Ahlaki değerlerinden uzaklaşmış, milyonlarca genç işsizlikten, manevi boşluktan Avrupa'yı tercih etmektedir. Çünkü ümitsizdir. Bir ülke için yarınına en büyük servet, yatırım olan gençliğimiz Amerika tıraşı olmaktan zevk alıyor.
Kız erkek pantolonunu dizden aşağı yırtık giymeyi medeniyet sayıyor. İbadetin semtine hiç uğramıyor. Ahlaktan bile yoksun, Metres hayatı, zina varken, evlilikten uzaklaşıyor.
Geçen haftalarda katil bir genç Başak Cengiz isminde bir kızımızı kılıçla, satırla hunharca katlediyor. Katil genç ifadesinde ben bir insan öldürmek istedim. Erkek kendisini savunur diye bir kadını tercih ettim. Bu fikri bana diziler bozuk ekran canileri aşıladı diyor.
Hani diriliş nesli yetiştirtecektik. Nereden nereye ekranlarda Irkçı anlayışla her gün veya haftada insan öldürmeyi, yaralamayı, tuzağa düşürmeyi, sözde galip gelmeyi genç nesle seyrettirirseniz akıbet bu olur. Mimsiz medeniyetin ilkeleri uygulanır.
Bu günlerde zamlar, döviz, Altın yükselişi siyasilerin birinci maddesi, hep hamasi nutuklar suçlamalar, iç ve dış hainler dillere dolanarak günler geçiyor. Kim ne yapmak istiyor sa yapsın elinden tutan, mani olan mı var?
Mimsiz medeniyetin tüm ilkelerine sarılarak, koruyarak hiç bir yere varamayız. Yükselmemiz, huzur bulmamız bünyemize uygun kadim medeniyetimizdir. Medeniyetimizin kaynağı da, bozulmamış, doğal Kuran Sünnet ve Fıkıh ilkeleridir. Çünkü üstadın ifadesiyle "Din hayatın hayatı, hem nuru hem esası, ihyayı Dinle olur bu milletin ihyası."
Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.