banner2

Mekke Kura'nın tabiri ile ,ÜMMÜL KURADIR. Yani Şehirlerin Anasıdır. Emin bir beldedir. Hak ile batılın Cihat mesire alanıdır.  Allah'ın elçisi Mekkede 13 yıl kaldı. Allahtan gelen emir ve nehiyleri tebliğ etti.
Zülüm tüm araçları ile zirve yapmıştı. İlahi emirle Medineye hicret etti. Medine islam Devletini kurdu. Ilk Kuran Anayasasını tesis etti. Kan davalarını bitirdi. Dargınları barıştırdı. Fakir fukara,zulme maruz kalanlara kol kanat siperi oldu. Muarızlarla savaştı antlaşmalar yaptı.Tüm istibdatlara rağmen, davasından zere taviz vermedi.

Mekkede ekilen tevhit tohumları filiz vermişti. Müsrikler  bunu tahammül etmi yordu, antlaşmaları bozuyorlardı. Hicretin 8 Yılında Allah elçisi (miladi 31Aralık Hicri 630 da) Büyük bir ordu ile Medine'den Mekke'ye hareket ettiler. Günler sonra mekke yakınlarında konakladılar gece her sahabe ateş yaktı mekkenin karanlık gecesi aydınlandı. Mekkenin azgın müşrikleri ise paniğe kapıldılar.

ALLAH'IN elçisi elçilerle haber gönderdi teslim olursanız kandökül meyecek, genel af ilan ediyorum. Her kes emniyette olacaktır. Öyle de oldu islam ordusu önce kabeye girdiler ve kabeyi kuşattılar. Hz.Bilal ezan okudu toplu tavaf yaptılar Namaz kıldılar Allah'ın elçisi hutbe irat etti. Emir buyurdu kabedeki putları kırın putlar kırıldı kansız bir şekilde Mekke Feth edildi.

Alacağımız dersler; Fetih ile savaş ayrıdır. Fetihte ilkeler var kabul edilirse kan dökülmez. Savaş ise vahşettir güçlünün imha, yıkım, ölüm, makinesidir. En önemlisi; Mekkede Müslümanlara her türlü hakareti, işkenceyi reva gören, işkence eden, mazlumları evlerinden göçe zorla yanlardan intikam alınmamasıdır. Intikam alma cahiliye adetidir de ondan. Mekkenin fethi ile tüm canlı cansız putçuluğa son verilmiştir.

Allahlık taslayanlarda, kiralık alkışçı, meddahlar bulamamıştır. Fetihle mekkeye adalet hakim olmuş, ahlak ilkeleri kök salmış, insanlar kölelikten kurtulmuştur.

Mekkenin fethi10/11 Ocakta olmuştur Ordu mekkeye varırken, bir ara Ebubekir RA.Görünmüyor. Meğer henüz Müslüman olmamış yaşlı babasının evine gitmiş onu ikna ediyor sırtına alıyor Allah'ın elçisinin huzuruna getiriyor. Kelimei şehadet getiriyor ve Müslüman oluyor.

Buda tarihi bir vakia... Asrımizda ise yaşantımıza amelimize bakarak islam bu ise, böylesi bir Din anlayışı  bana lazım değil diyenler var. Din iyi likleri yayma, kötülükleri yok etme iksiridir Adil fetihler mübarek olsun.Yer yüzü hu zurla dolsun.Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.