banner2

Mehmet Şahan’ın İstifa Etmesi Yeterli Mi?

Türkiye Futbol Federasyonu bu yıl iki grup haline getirdiği 2. Lig kırmızı grupta oynayan Şanlıurfaspor sendeleniyor.

Sezon öncesi yönetimden istifa eden Mehmet Cafer’in “kendi bahçesinde fıstık toplarken tarladan alıp takımın başına getirdik” dediği Mehmet Şahan’lı Şanlıurfaspor oynadığı 4 maçta sadece bir galibiyet alabildi. Bir tek Kocaelispor’u 3-1 yendi.  Kocaelispor’un maddi durumu ve takımın hali tüm sporseverlerin malumu. Takım maddi imkansızlıklar yüzünden ligden çekilmeyi tartışıyor.

Bu hafta kendi sahasında Tarsus İdman Yurdu gibi bir takıma yenilmesi taraftarlarda şok etkisi yaptı. Şampiyonluk için yola çıktığını söyleyen bir takım sahasında Tarsus gibi bir takıma yenilmesi çok kötü bir durum.

Tarsus İdman Yurdu maçı sonrası taraftarlar “Şahan İstifa” diye bağırdı. Bunca eksiklerden bunca hatalardan sonra sahiplenen bir yönetim olduktan sonra, her yıl bir başka bahara şampiyonluk ertelenirken sabırla bekleyen taraftar olduktan sonra, Şahan neden istifa etsin ki?

Aslında önceki sezon önce 10 resmi müsabakadan men daha sonra ise bu cezanın indirilerek 6 maç resmi müsabakadan men ile soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı alan Teknik Direktör Mehmet Şahan o gün istifa etmeliydi. İstifa etmedi o zaman yönetim tarafından sözleşmesi fesih edilmeliydi.

Konumu gereği maç atmosferinde hareketlerine hâkim olmayan futbolcuları yatıştırması gereken kişi olan Şahan, bunun tam tersini yaparak belki de Şanlıurfaspor’un şampiyonluk yolunda en büyük hatası olacak olan o cezayı aldığı gün gönderilmeliydi. Ama başarı arama gayesinde olan yönetim olsaydı gönderirdi.

Taraftarlar Mehmet Şahan’ın istifa etmesini istiyor. Mehmet Şahan istifa etti. Onun istifası Şanlıurfaspor’un inişini engelleyecek mi?

Sanmıyorum!...

Çünkü geçen sezon Şanlıurfaspor’a sadece 30 TL bağış yapan yönetici (Bu iddiaya cevap için Şanlıurfaspor’a geçen yıl yapılan bağışlar kamuoyuna açıklanmalı) pozisyonundaki kişilerin istifası gerekmez miydi?

Geçen sezon Şanlıurfa Belediyesinden 1,5 Milyon TL (1,5 Trilyon) para aktarıldı. Valilik 1 Milyon TL kaynak sağladı birçok işadamından yüklü miktarda paralar toplandı sonuç ne oldu?

Sonuç hüsran!..

Bu yıl sezon öncesi yine Şanlıurfa Belediyesinden 1,5 Milyon (1.5 Trilyon) kaynak aktarıldı. Gıda bankasını kapatıp Fakir fukaranın hakkını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını Şanlıurfaspor’a aktararak, sonrada o fakir fukaranın sırtından sahaya çıkarak yönetici havasını atanlar, iş takibi yapanlar, bir protokolde çay parasını karşılayacak kadar bile olmayan (30TL) para bağışı yapan yöneticiler mi Şanlıurfaspor’u şampiyon yapacak?

Kongre öncesi Şanlıurfaspor’un geçen yılını değerlendiren Şanlıurfaspor Başkanı Habib Arslan basın toplantısında, ‘Uçağı kaldırdık; ama bir kaza sonucu düştü, önümüzdeki sezon inşallah düşürmeyeceğiz’ demişti. Şimdi bakıyoruz ki uçak kalkmadan düşecek gibi.

Bu işe şimdi, hemen, bugün el atılmasa, daha çok “başka bahara” kalır umutlar… Tedavi ile iş yürümeyecek gibi, cerrahi müdahale şart.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.