banner2

Medeniyet insanın var oluşu ile başlar insanın bitmesi ile biter Medeniyet insanın fıtratında var. Medeniyetin başka bir manası uygarlıktır. Uygarlık tüm insanlığı kucaklama anlayışıdır. Bu kucaklama sadece insanla sınırlı değildir. Doğa ile de barışık olmaktır. Medeni yet,uygarlık insan yaşamı için Abi hayat ise, medenilik uygulama alanıdır.

Medeniyetin çok ilkeleri vardır. 1.Adalet  2.Adil paylaşım 3.Dini Dili, Irkı, mezhebi, meşrebi, rengi ne olursa olsun İnsanın: Aklını, canını Malını, Irzını, Dini değerlerini, neslini korumaktır.

Medeniyette: teknoloji, Sanat, bilim, ilim, Ahlak, doğruluk, fedakarlık, Meşru hürriyet yani fikir özgürlüğü vardır. Tarihte çok medeniyetler gelip geçmiştir. Yaşımıza göre yakın tarihte Hiroşima da kimyasal silah kullanan 80 Bin İnsanın katili şu an mevcut sözde süper Devlet Amerikada ben medeniyim diyor.

Zalim, katil, işgal ve kemirgen,sermaye taraftarı, güçten yana olanlar nasıl medeni olur. Sadece bu mu? Halepçede binlerce mazlum Kürdü kimyasal silahlarla katleden, Irak'ın Saddam'ı da ben medeniyim diyebilir. İran şahı rıza Pehlevi saraylarını som altınlarla döşemiş klozetini yine som altınla yaptırmıştı, mazlum halkını bir lokma ekmeğe muhtaç etmişti, sülalesinden kimi eleştirsen ya kelle gider, yada zindan boylanırdı.Zülüm düzeninede pers imparatorluğu elbisesini giydirmişti bu devlet hırsızı ve yandaşları alkışlayıcılarıda döneminde Medeniyiz diyordulardı.

Bunları niye yazıyorum. Her rejime medeni denmez uygarlıkları iyidir denmez. Özlenen Medeniyet; Devlet başkanıdır devleti idare ediyor. Bir arazi anlaşmazlığında biri Müslüman biri Yahudi ikisi mahkeme huzurunda Müslüman haksız Yahudi haklı karar Yahudi lehine veriliyor.

Devlet başkanı Camide Hutbe okuyor hak hukuktan bahsediyor cemaattan biri ayağa kalkıyor itirazediyor Üzerindeki elbise neden uzun de yince kalk Abdullah doğru söyle Abdullahta ben payımı babama verdim de ondan elbise uzun. Hesap verme anlayışına bakın. Bir çocuk hırsızlık yapıyor mahkeme el kesme cezası veriliyor. Son karar Devlet başkanında bitiyor.Çocuk huzura geliyor hırsızlığı açlıktan yaptım deyince çocuk serbest bırakılıyor Devlet başkanı benim yönetimde sen aç kalmışsan suçlu benim diyor. Şahsi işlerini görmek için parası ile mum alıp yakan anlayış ayni Medeniyetin tazahurudur. Bunları çoğaltabiliriz. Benimki mimsiz medeniyetlere özenenleri uyarmaktır.

Şairin ifadesi ile; Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar gaddarlara hatırlatmadır. Gerçek Medeniyet, uygarlıklar da suç oranları çok düşük olur. Cezaevleri
boştur. Gerçek uygarlığın meddahları, kiralık kalemleri hiç yoktur. var olan sözde uygarlıklar insanlığın dertlerine deva olamamıştır. Göz yaşı, ölümler, Savaşlar işgaller, yokluklar, yol suzluklar, haksız karunlaşmalar, hesap vermekten çekinmeler,yalan talanlar bunun göstergesidir.

Rusya, Ukrayna bir birini vurmaya devam ediyor, İsrail her gün mazlum Filistin halkını öldürüyor. Topraklarını işgalediyor. Dünya seyrediyor. Bu gaddarlığa, Adaletsizliğe medenilik, uygarlık denebilir mi? Sonuç insanlık İslam medeniyeti ile huzura kavuşur. İslam ülkelerindeki yaşam, yönetim tar zı gerçek islamla bağdaşmıyor.  Gerçek islamla ancak....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.