banner2

25 Şubat 2020 Salı Günü üç Ayların başlangıcıdır. Aylardan Recep, Şaban, Ramazan aylarının Dinimizde fazilet bakımından büyük önemi var. Üç aylar yaklaştığında Allah Resulü S.A.V. Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır. Diye dua ederdi. Bizim de duamız bu olmalıdır. Cuma gecesi, Bayram geceleri, bu üç aylarda Regaip kandili, Miraç kandili, Berat kandili, Leyle’i Kadir geceleri gibi kutsal günlerde yapılan ibadetlerin karşılığı sınırsızdır. Yeter ki, kul yaptıklarından nadim olsun. Bir daha eski alışkanlıklarına dönmesin.

Bu mübarek aylarda dua için kalkan eller boş çevrilmez, yapılan dualar ret edilmez. Yeter ki samimi olsun. Ümmet fertleri öyle kaygan zeminde sürünüyor ki, ne üç aylar, nede Regaipler, ibadetler insanı nemlendirmiyor. Kalpler katılaşmış, gönüller yosun bağlamış, damla sular taşı aşındırırken, İnanç esasları kalplere nüfuz edemiyor. Manevi yönden her tarafımızı şeytani düşünceler kaplamış, kaplamaya da devam ediyor. Haram işlemede yer gök inliyor. Helaller haram, haramlar ise helal sayılıyor. Ulemanın çoğu suskundur. Çareler aranıyor beyhude, haramlarda ne şifa var ne de çözüm olur. Tek kurtuluş çaresi, doğal süte su katmadan, Kur’an ve sünnete dönmektir. Dini düzen olarak kabul edip, oluşması için çaba harcanmalıdır. Elin gâvuru aramıza nifak tohumları ekmiş, bizi bir birimizle boğuşturuyor.

Irkçılık, meşrepçilik, beşeri siyaset sarhoşluğu, Tapınak liderlere kayıtsız şartsız bağlılık, hücrelerimize işlemiş. İnsanlık bir kurtarıcı arıyor. Ölümler olmasın, gözyaşı dinsin, insanlar sakat kalmasın, yurtlarından göçe zorlanmasın. Gayri Müslimlerin tek gaye ve amacı var oda kendi menfaati ve sömürüyü devam ettirmektir. İslam coğrafyasında ölen Müslüman, öldüren Müslümandır, silah ise İslam düşmanlarınındır. İslam beldelerinde gözü olan haydutlar, kan dökücüler, sömürücüler menfaatleri icabı her konuda anlaşıyorlar, birlik oluyorlar. Müslümanlar ise birleşmemek için sanki yemin etmişler. Bu tablo Müslümanların yüz karasıdır.

Gâvurun kıblesi yoktur. Müslümanın dini bir, kitabı bir, kıblesi de bir din kardeşliğinde birler varken, hırs, Enaniyet, iki bloklu gâvur aktörlerden (Rusya, Amerika) barış, huzur, sözde demokrasi, sözde insan hakları salatası beklentisi, çabaların sarf edilmesi, düşmanı tanımama hamakatıdır. Müslümanın Müslüman’dan başka dostu yoktur. Münafık tipli görünürde bizden görünen, göbek bağı ile gâvurdan yana olanlar hariç. Kutsal beldelerden yeni geldim. Gündemler çok değişken, Umrede bir grup Kâbe’de tavaf yaparken kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail dedikleri için on kişi Suudi askerlerince tutuklandılar, dört gün içerde kaldılar. Yakalananlar Urfa İlçelerinden, bir de din görevlisi var. Şanlıurfa Milletvekillerinin çabaları ile tutuklular bırakıldılar. Yapılan eylem doğru mu? Kahrolsun demekle hiçbir şey kahrolmaz. Hassas dönemde yaşıyoruz ifrat tefrit iyi değil. Üç aylar hürmetine Allah kötü niyetlilere hidayet versin. Mağfiret ayları uyanışımıza vesile olsun. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.