banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Suriye sınır çatışmasında 3 Akçakaleli yaralandı

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde devam eden çatışmalarda, Akçakale ilçesinde şarapnel parçalarının isabet ettiği 1'i çocuk 3 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Öğle saatlerinde Türkiye sınırındaki Tel Abyad Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için saldırı düzenleyen Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed'e bağlı güçler arasında süren çatışmalarda seken kurşunlar Türkiye'nin Suriye sınırındaki bazı evlere isabet etti.

Seken kurşunlardan hafif yaralanan Emine Emiroğlu (20), Fadile Bayat (24) ve kızı Medine Bayat (1) Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yanan, çatışmalarda yaralandığı belirtilen 6 Suriyelinin de tedavisi devam ediyor. Çatışmalarda evlerini terk eden, aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 100 kişi ise güvenlik güçlerince Süleyman Şah Çadır Kenti'ne yerleştirildi.

 

KAYMAKAM: GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, yaptığı açıklamada, sınır bölgesinde 2-3 günden bu yana çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaymakamlık ve belediye olarak gerekli önlemleri aldıklarını, vatandaşları sınıra yakın bölgelerden uzaklaşmaları, söz konusu bölgeye yakın yerlerde oturanları ise evlerinden çıkmamaları konusunda anonslarla uyardıklarını anlatan Ayhan, şunları kaydetti:''Sınırın iki tarafında yaşayanlar arasında akrabalık bağları olduğu için insanlar ne olduğunu anlamak için dışarı çıkıyor. Halen çatışma sesleri duyuluyor. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için dikkatli olunmalı. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca ya evlerinde oturmalı veya yakın komşularına gitmeli. Kesinlikle evlerinin damına çıkmamalı'' diye konuştu.

ntvmsnbc

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.