banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Halil İbrahim Buluşmaları iyilik ödülleri sahiplerini buldu FOTOĞRAFLI

Burada bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güvenç, tevekkülün timsali Hz. İbrahim ve sabrın zirvesi Hz. Eyyüp’ün memleketi Şanlıurfa'da konuklarını ağırlamanın gururunu ve onurunu yaşadığını söyledi.

“İnsanlık için hep birlikte” sloganıyla bu yıl altıncısı tertip edilen etkinliğin, “'Kökü derin, geleceği umut ve aydınlık dolu Şanlıurfa”'da gerçekleştirildiğini hatırlatan Güvenç, kentin vaat ettikleriyle bölgenin çekim merkezi olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Şanlıurfa'nın tarihi derinliğinin, felsefi ve güçlü bir düşünsel arka planı ifade ettiğine değinen Güvenç, “Şanlıurfa, tarihi süreç içerisinde önemli değerler üretmiş ve ürettiği bu değerleri de bütün dünyayla paylaşmıştır. Şanlıurfa, birçok medeniyete beşiklik eden konumu, doğu ile batının kavşak noktası ve stratejik önemi açısından Ortadoğu'ya ve Ortadoğu'nun açıldığı bütün kapılara açılan bir inanç ve kültür şehridir. Tevhidi anlayışın temsilcisi ve üç semavi dinin peygamberlerinin atası olan Hz. İbrahim'in sofrasının ne kadar geniş olduğunun göstergesi olan ‘Halil İbrahim Buluşmaları’ bu yıl da iyilik güneşinin sıcaklığında ve gönül bahçesinin serinliğinde sizleri ağırlamaktadır” dedi.

Bu yıl etkinliklerin altıncısını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Celalettin Güvenç, “Harika bir şekilde, önce yurt içi derken, uluslararası derken, kıtalar arasına sevgi ile çağrıda bulunuyoruz. Amerika, Ürdün, Umman ve Suudi Arabistan’dan misafirlerimiz var. Bütün insanlar bir aradayız. Hz. İbrahim’in öğretisi etrafında bir araya geldiler. Ne mutlu bizlere… En büyük temennimiz gelecek yıllarda daha geniş katılımlı, barışın, kardeşliğin daha fazla olduğu bir dünyada; daha güçlü yapalım. Bunu yapacağımıza inanıyorum. Geleceğin bizim olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü biz samimiyiz, kararlıyız, inançlıyız” diyerek konuşmasına devam etti.

Buluşmalar için destek veren herkese teşekkür eden Vali Güvenç, “Dünyada iyilik yapan herkese buradan selam gönderiyorum. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun insanların derdine koşan herkesi sizin adınıza buradan selamlıyorum. Bu program sadece valiliğin programı olamaz. Bu program Hz. İbrahim’in çocuklarının, Urfalının programıdır. Gelecek yıllarda bunun altına Hz. İbrahim’in programı yazacağız ve daha da kurumsallaştıracağız” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentin aynı zamanda inanç dünyasının da önemli merkezleri arasında yer aldığını söyledi. Hz. İbrahim ve Hz. Eyyüp'ün yanı sıra bazı peygamberlerin hayatlarının bir bölümünün Şanlıurfa'da geçtiğinin rivayet edildiğini belirten Fakıbaba, kentin bu yönüyle öne çıktığını vurguladı.

Konuşmasında Hz. İbrahim'in misafirperverliğine de değinen Fakıbaba, şunları kaydetti: “Bereketin ve misafirperverliğin olduğu kadar haksızlara karşı durmanın da sembolü olarak Hz. İbrahim'in özellikleri kendisinden binlerce yıl sonra, onun hemşehrileri tarafından devam ettiriliyor. Bugün Urfa'daki her ev adeta bir Hz. İbrahim'in evi ve her sofra adeta bir Halil İbrahim Sofrası'dır.''

Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de bölgede önemli hadiselerin yaşandığını ancak Şanlıurfa'nın, barındırdığı güzellikleri şu anda da barışın ve kardeşliğin örneği olarak sürdürdüğünü söyledi. Abdülkerim Gök, Şanlıurfa’nın yaşadığı bu olumlu havanın herkesi kaynaştırdığına dikkat çekti. Uluslararası anlamda devam eden buluşmaların önümüzdeki yıllarda daha etkin olarak devam edeceğini belirten Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, 'İyilik Ödülleri'' törenine geçildi. UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, AFAD Daire Başkanı Turan Erkoç'un da aralarında bulunduğu ve diğer kurumların temsilcilerine ödülleri verildi. Etkinlik, Hatay Medeniyetler Korosu'nun konseriyle sona erdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.