banner2

Dünya imtihan Dünyasıdır. İnsan ömrünü tamamlayıp öldüğü gibi, Dünyada bir gün ölecek. Dünyanın ölmesi kıyametin kopmasıdır.

Nefis, Şeytan, şehvet ve şöhret insanın en büyük düşmanlarıdır. Bu düşmanların tuzağına düşenin Dünyasıda Ahiretide berbattır. insan Eşrefi mahlukattır. Yaradılış gayesi Allah'a kulluktur. Kulluk ayrı, kölelik ayrıdır. Kulluk denilince Namaz, Oruç, Zekat, Hac, Umre, Kuran okuma, zikir çekmek akla gelir. Bunlar İslam'ın temel taşlarıdır. Olmazsa olmazlarıdır. Ancak bu ibadetler insana şuur vermelidir. Cihad şuuru aşılamalıdır. insanın muhatabı insandır. insanın insanı sevmesi bazen farzdır.

Kusursuz dost arayan dostsuz kalır düsturu vardır. insanı severken aşırı sevmemek, buğz edereken aşırı buğz etmemek kaide kuraldandır. İnsan insanı Allah için sevmeli, Allah için buğz etmelidir. Kötü de olsa sırf benim partiden, benim meşrebimden, benim Irkımdandır diye insanı sevmek Cehalet ve helaket eseridir.

Dünyada kim kimi seviyorsa Ahirette onunla haşr olacaktır. konumuza feyiz katmak için Anayasamız Kuran'ı kerimden bir kaç ayet mealini vereyim Rabbım tesirini halk eylesin.

Buyurur mevlamız: "Ahirette bir gurup şiddetli azap görür,sizi bu azaba sürükleyen nedir? denildiğinde onlar; Biz Namaz kılanlardan değildik derler. "Başka "Yoksulu doyurmazdık." Başka "Batıla dalanlarla beraber bizde dalardık."Başka "Ceza gününü de yalan sayıyorduk inanmazdık." Başka "Sonunda ölüm geldi çattı." Mudessir süresi 42..47 Ayetleri.
Efendimiz (S.A.V) Bir hadisinde şöyle buyurur. "Kişi sevdiği ile be raberdir." Buhari Edeb.96.Müslim birr 165. İlahi buyrukta her bir Ayet çok geniş anlamlıdır.Hele batıla sapanlarla beraber olmak,dünya lıklar için hüsnü niyyet beslemek göklere çıkarmak,masum görmek Ahirette azap sarhoşluğudur. Eğer
bir insan tebliğ için,kötülüklerden arındırmak için, batıla dalana yanaşıyor, ülfet gösteriyorsa bu amelde sevap vardır. Her insanın Dünyada sevdikleri sevmedikleri olacaktır. Yeterki bu sevme sevmeme Allah için olsun.

Yeryüzünde cellatlarına aşık olanlar, sevgi saygı, övmede sınır tanımayanlar konumuz dışındadır.Asrımızda sevgiler, saygılar beraberlikler, menfaat odaklıdır. Menfaat bittimi beraberlikler de bitiyor. Anne Baba, Akraba sevgisi Ahiret yatırımı iken, O bile bitmiştir.sevgiler; genellikle, binaya, zinaya, faize, Dolara, son model arabaya, cep telefonuna, mevki makama, yüksek maaşa, ihale kapmaya, televizyon ifsatçı reklam ve dizilerine, israfa, Irkçılığa, yalana, iftiraya, ötekilestirmeye, sindirmeye odaklanmıştır. Bu tablo bir toplumun yıkım belgesidir.

Ahirette kurtuluş sınıflarından biri Dünyada sırf Allah için bir birini sevenlerdir. Madem kişi sevdiği ile, batıla dalanlarla beraberdir. Öyle ise, Dünya da her sevdigine dikkat etsin.

Konunun özeti Muhiddini Arabi Şam'da bir gurup zengine; "Sizin taptığınız ayaklarımın altındadır." Dedi kıyamet koptu Yavuz Sultan Selim Şam'da bu velinin ayak vurduğu yeri kazdı bir Küp altın çıktı demek siz Allaha değil, Altına tapıyorsunuz mecazi sözü anlaşıldı. Dünyada kim neyi çok seviyorsa Ahirette onunla haşr olacaktır. Sevdiğin kişiye dikkat et.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.