banner2

İyilik yapmak her babayiğidin kari değildir yürekleri insan sevgisi ile tutuşanlarancak iyilik kervanına katılabilirler.Iyilikyapmada ilahi ve Nebevi kılavuzlarımız bize yol göstermişler.
Hemen iki ayetle konuya girelim Rabbimiz buyurur:
"İyilik ve takva hususunda yardımlaşın Günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın Allaht'an korkun. Çünkü Allah'ın cezası çetindir. Maide5/2  "Sizden hayra çağıran iyili ği emreden, kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun.İşte onlar kurtuluşa erenlerdir."Ai imran suresi.3/104 Ayet.

Ülkemiz ve dünyada fitne tohumları ekilirken, insanlığın kurtuluşu için derdi olanlar kuşanmalıdırlar. Allah resulü (SAV) Saha beye hem mazluma hemde zalime yardım edin buyuruyor. Sahabe ya resulallah mazluma yardım edelimde, zalime nasıl yardım edilir dediklerinde, zalimin zulmüne mani olun mazluma, zalime yardım etmiş olursunuz. Mazluma yardım etmede dini de sorgulanmaz.
Güncel konulardan Suriye mazlum ve muhacirlerinin ülkelerine dönmeleri var. Bu konu siyasete malzeme yapılmamalı, konu, vicdani,insani, islami bir konudur. Her kes sütüne göre bu konuyu konuşuyor. Zalimin zulmüne mani olmadan mazlumu zalime göndermek zulmün katmerlisidir.

Zalimlerle müttefiklik yaparak mazlumları yurtlarından eden, göçe zorlayan, öldüren, bir sığınak bulayım diye deniz sularında ölümlerine sebepolanların mazlumlar için timsah gözyaşları dökmeleri pek samimi değildir.

Rusya ile Ukrayna arasın da savaş var. iki devlet yönetimi de zalimdir. Halkları ise mazlumdur. Her gün ekranlarda zalimlerin meddahlarca demeçleri veriliyor. mazlumların ise toplu mezarları, göçleri gösteriliyor.

iki tarafta ölü sayısı ile övünüyor. Silah, sömürü baronları kış kırtmaya devam ediyor. Kan dökmekten, sömürüden doymamış olacaklar ki Tekrar iki kutuplu dünya kurmak hedefleri var.

Kurulduğu günden beri Müslümanlara zulüm de bulmacalara konu olan Natoya Norveç Finlandiye üye olmak istiyor. Bazıları hayır bunlar terör kuluçkaları, besleyicileri, teşhis doğru, ancak! Müttefik, normalleşmeye can atılan, başta ABD. AB. Israil, DAE, Rusya Natonun insanlığa acıdan, zalime yandaş olmaktan kör sağır olmak mı olalım.

Ne yapalım dağdaki bağdakileri kovalamaya çalışıyor. Kurtlara teslim ediyorsa Allah hidayet versin. Zulüm ile abat olmaz. Üstad B.Z.BEN KIŞTA GELDİM SİZ BAHARDA GE LECEKSİNİZ.buyurmuş inş. Diyelim Kisraların sarayları mazlumların ahı ile  nasıl ki yerle yeksan oldular. Zamanenin zalimlerininde sarayları,katları, yatları,saltanatları da bir gün hercu merc olacaktır.
Iyilik yapanlara,Sulha çalisanlara selam olsun. Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.