banner2

Bunalan insanlık çıkış yolunu ilahi ve ne bevi mesajlardan ancak nefes alabilir. Başka yol yöntemler boşunadır. Adalet anlayışı, adil paylaşım, insana değer verme haramlardan kaçınma vahiy kültürü ile mümkündür.
Çünkü Kuran'sız sünnetsiz Fıkıhsız hayat olmaz. Doğru yolun sapık kolları her asırda olmuştur. olmayada devam edecektir.
Toplum fertlerinin dertleri ni dert edinen,sermayesi vahiy kültürü olanlar azınlık olsalar galibiyet onların olacaktır. Küfür ehli tüm araçları ile Dinimize aile yapımıza sosyal hayatımıza, yaşam tarzımıza ifsat okları ile saldırmaya devam etmektedir. Halisane kim çalışırsa semereyi Rabbim ona verecektir. Katılaşmiş taşlaşmış, şeytanlaşmış kalpler ilahi ve ne bevi mesajlardan da nasibini alamıyor.
Mevlamız buyurur: "Ey iman edenler!Alla ha karşı gelmekten sakının ve doğrularla beraber olun." Tevbe süresi Ayet/119 "Al lah,gizlediğinizi de açığa vurduğunuzu da bilir." Nahl süresi Ayet.19 "Onlar Gayba iman ederler,Namazı kılarlar,kendilerine verdiklerimizden hayra harcarlar." Bakara süresi Ayet/3 "Vaktiyle sizden,birbirinizin kanlarını dökmeyeceğinize,birbirinizi yurt larınızdan cıkarmayacağınıza dair de söz almıştık." Bakara süresi Ayet/84 "Kim bir Can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur." Maide süresi Ayet/32
Efendimiz SAV. Buyurur; "Hediyeleşin! zira hediyeleşme, kalpteki kin ve hasedi yok eder." Ahmed Bin Hanbel müs.15/141 "Bir birinizi kıskanmayın,birbirinize kin tutma yın,başkalarının ayıplarını araştırmayın ve başkalarının konuştuklarına kulak kabartmayın." Müslim bir,30 "Kıyamet günüAllah Katında insanların en kötüsü,dünyaday ken şerrinden korunmak için diğer insanla rın kendisinden uzaklaştığı kimsedir." Müslim birr,73 "Şu iki özellik,bir Müminde bulunmaz: Cimrilik ve kötü Ahlak." Tirmizi Birr,41 Rabbim
 istifade etmeyi nasip eylesin. Ayette mevlamız doğrularla beraber olun emri var. Allah açık ve gizli yaptıklarımızdan haberdardır. Namaz kılarlar, çünkü Namaz Dinin direğidir, kalpkerin değişmesinde kötülüklerde frendir. Kalubelada rabbimize misakımız var, hiç bir canı öldürmemek, yurtlarından etmemek vardır.
Bir canı kurtarmak, tüm insanlığı kurtarmak gibidir Hadislerde bir birinize kıskanmayın, küskün durmayın gizli hallerini araştırmayın dünyada sevilmeyen insan tipi şerli olanlardır. Cimri olanlar, Ahlakı bozuk olan insanlarda sevilmeyen tiplerdendir. Rabbim bizi: ilahi ve nebevi mesajlara hem dem olanlardan eylesin.
Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.