banner2

 
Başlıktaki ifade İslam Alimi Bediuzzamana ait. Toplumun dertlerini dert edinen, haksızlıklar karşısın da susmayan,insanlığı bataklıktan kurtarmak için çözüm önerilerini sunan gerçek alimler her Asırda olmuş, kıyametin kopacağı ana kadar da olamaya devam edecektir. Hakkı haykırmak için gerçek Alimler bedeller de ödemişlerdir.

Dünyada iki akım var. Biri imha diğeri ise Islahtır. imha çok kolaydır ekranları çekici reklamlar, mıknatıslı müstehcen dizilerle donatırsınız milyonlarca insan yaşlı genç her gün onları seyreder. Edep, haya, Ahlakı götürür aile yuvalarını bozar gençliği iğfal eder. Babası Hacı Hocada olsa nesiller buzulmaktan kurtulamaz. Asrımızda bir proje olarak aynen uygulanıyor. Çok ilahiyat mezunu, İ.H.L. Mezunu genç gördüm Namaz kılmak hiç umurların da değil, müstehcen fiilleride var.

Bir toplumda helal haramlara riayet edilmiyor, israf çılgınlığı varsa helaket belitileridir. Ülkemizde 2023/2024 Eğitim öğretim başladı. 20 Milyona yakın genç ders başı yaptı bir milyondan fazla öğretici Öğretmen kolları sıvadı büyük bir servet okuyan kesim yarın devletten iş aş isteyecek haklı olarak acı tablo:piyasa işsiz Diplomalılarla dolu.iktidarların kalıcı bir Eğitim  politikalarıda yok insanlar topraktan koparılmış, betone yönlendirilmiştir. Egitim maddeci, ezbercidir. Genç 30.35 yaşına gelmiş evlenmiyor.Yuva kurmaktan korkuyor. Bir toplum için bu tablo bir helakettir.
Dindar, ahlaklı, saygılı, acıma duygulu,insan sevgisine namzet bir gençlik göreceğimize, kindar,boş, ümitsiz bir gençlikle karşı karşıyayız. Bu tabloda bir felakettir. Dünyada kronik bir Ekonomi krizi var. Kapitalizmin varoşları bile dert yanıyor onların dert yanmaları mazlumları yokluk, yoksulluktan kurtarmak değil saltanatlarına zarar gelme kor kusudur.

İslama göre kadını evinden koparmak, Anneliği bitirmek büyük bir felakettir. Dünyada huzuru tesis eden insan, huzuru bozan da insandır. Adaletin, adil paylaşımın olmadığı yerde huzur olmaz Dünyada Allahlık taslayan kemirgenler mazlumları köle gibi çalıştırıyorlar. zamlarla, haksız vergilerle inletiyorlar. Her şey ellerinde olduğu için hesap vermekten de kaçıyorlar.

ifsat kolaydır demiştim gerçekten de öyle ülkemiz  Asrın felaketi büyük bir deprem gördü.dakikada binalar hallaç pamuğu gibi oldu yapımına gelince yıllarca
yaralar sarılmaz. binalar yapılırken betondan, demirden, zeminden, işçilikten çalanlar evimizi bize mezar etmişlerse bu felakettir. ifsattır. Tersi ise Islahtır.Rabbimiz azgın, isyankar, zalim, Kul hakkını yiyen kavimlere dünyada musibetler verir.

Kardeş Libya'da sel felaketi olmuş Fas'ta Deprem olmuş binlerce insan ölmüş, binlercesi kayıp, yaralı ölenle rahmet diliyorum. Amelimize göre karşılık görüyoruz. Beyinsizler yüzünden bizi helak eyleme Duamızdır. Yazımı Av. Emin Güneş hocamızın alıntı cümleleri ile bitireyim tam meramımı anlatıyor ve özetliyor "İktidarları uğruna kanlarımızı heder etmekten çekinme yenler, servetlerimizi heder etmekten mi çekinecekler." Amenna......
Helaket ve felaket asrında yaşıyoruz. Büyük günahları işlemeyin, farzları yerine getirin kurtuluş umudu var...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.