banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Abdullah Öcalan'ın Doğum gününde, Urfa’da olağanüstü saatler!

 PKK lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü etkinlikleri için Urfa’nın Halfeti ilçesinin Amara (Ömerli) köyüne gitmek isteyen gruplar engellendi.

Öcalan'ın 67’nci yaşını kutlamak için Öcalan'ın doğduğu Amara’ya gitmek isteyen sevenleri, jandarma ve polisin kurduğu uygulama noktalarından geçemedi.

Halfeti çevresinde 20'yi aşkın uygulama noktasının kurulduğu belirtildi.

Amara’ya gitmek isteyenlerden 25’inin gözaltına alındığı bildirildi.

Öcalan'ın köyüne bazı sevenleri, akrabaları ve HDP milletvekilleri girebildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanları Leyla Güven ile Hatip Dicle, TUHAD-FED yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP') milletvekilleri Alican Önlü, Osman Baydemir, Gülser Yıldırım, Mahmut Toğrul, Feleknas Uca, Behçet Yıldırım, Müslüm Doğan ve Dilek Öcalan, Öcalan’ın doğduğu Amara (Ömerli) köyünde bulunuyor.

Rojava’da kutlama

Rojava’nın (Suriye Kürdistaı) birçok yerinde PKK liderinin doğum günü kutlandı.

Bu arada, Almanya’nın Hildesheim, Mönchengladbach, Bonn ve Troisdorf kentlerinde de PKK liderinni doğum günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama yapılan yerlerden biri de, Kobani'nin beş kilometre batısında bulunan el Pelür köyü oldu.

Öcalan, 29 Temmuz 1979'da Suruç sınırından geçerek ilk bu köye gelmiş ve yaklaşık 15 gün kalmıştı.

Avrupa’da kutlamalar

Öcalan’ın doğum günü İsveç’in Göteborg ve Malmö, Almanya’nın Münih ve Duisburg, Fransa’nın Draguihnan kentleri başta olmak üzere Avrupa’nın çok sayıda kentinde kutlandı.

Kardeşi: Yasak kalksın!

Rûdaw’a konuşan PKK liderinin kardeşi Mehmet Öcalan, sözkonusu yasağın bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

Mehmet Öcalan, “Bu etkinlik insani ve demokratik bir haktır. Gelen misafilerin başımızın üzerinde yeri var. Valiliğin bu yasağını tanıyoruz” dedi.

Rûdaw’a konuşan Öcalan’ın kızkardeşi Fatma Öcalan ise, devletin 1 buçuk yıldır Abdullah Öcalan’la görüşmelerine izin vermediğini belirterek, “Başına birşey gelmesinden korkuyoruz” dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan, 1948 yılında Urfa’nın Halfeti ilçesinin Amara (Ömerli) köyünde doğdu.

15 Şubat 1999’da Kenya’da gözaltına alınan ve Türkiye’ye teslim edilen Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Her yıl 4 Nisan’da Urfa'nın Halfeti ilçesinde kutlanan Abdullah Öcalan'ın doğum günü etkinlikleri, Urfa Valiliği tarafından yasaklanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.