banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

HİLVAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI



27 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Halil Şiltak için Hilvan’a bağlı Ağveren köyünde yapılan törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yla birlikte; Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Kemalettin Yılmaztekin, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Hilvan Kaymakamı, Ahmet Özay, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, kurum yetkilileri, şehidin ailesi ve binlerce seveni katıldı.

Köyde düzenlenen cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna: “Hilvanlı şehidimiz Halil Şiltak kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Halil kardeşimiz ülkemizin ve milyonlarca vatandaşımızın huzuru için kendini bu mesleğe adamış bir evladımızdı. Bizleri birbirimize düşürmek isteyen ihanet şebekelerine karşı canını ortaya koyarak geçit vermemiştir. Allah şehadetini kabul etsin. Bize düşen kaybettiklerimizi rahmet ve minnetle yad etmek ve ailelerinin yaşayacağı gururu onlarla birlikte yaşamaktır. Çünkü onların isimleri artık bu ülkede ölümsüz hale geldi. Bu devlet, bu millet var oldukça onların ismi de yaşayacak. Çocukları bu onuru ve gururu milletimizle birlikte yaşayacak. Şehidimizin geride bıraktıkları bizlere emanettir. Bu emanete hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Şehit Halil Şiltak’ın naaşı tekbirlerle köy mezarlığına götürülerek burada defnedildi. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; daha sonra şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.