banner2
Öne Çıkanlar Ayşegül Yıldızdan boşanıyor mu? Türkiye Şanlıurfaspor Akhisar Belediyespor Kaan Kairinen

Lokman Hekim Camii dualarla ibadete açıldı

Esen Tepe Mahallesinde bulunan Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi kampüsünde yapılan Lokman Hekim Camii, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu, Dergah Camii Eski İmamı Sabri Hoca ve camii cemaatinin katıldığı programda dualarla ibadete açıldı.

Camilerin İslam dinindeki önemine değinen Müftü İhsan Açık,  Allah'ın evi olan camiler Kabe'nin birer şubesidir. Allah’ a hamdolsun ki, buraya gelmeye vaktimiz müsait ve sıhhatimiz yerinde. Ve hidayet ehli olduğumuzdan dolayı da şu an buradayız.  Şu an hastanede yatıp da ezan sesi duyup namaza gelemeyen kardeşlerimizi düşünüp buraya gelebildiğimiz için Allah’a şükretmemiz gerekir.” dedi.

Müftü Açık, “Cami tamamlandı ve açılışı yapıldı. Şimdi ise görev bizde.  Şimdi artık bu camiye misafir lazım. Bu caminin boynun bükülmemesi lazım. Burada en büyük görev bize düşüyor.”  ifadelerinde bulundu.

Açılışı yapılan camide ilk cuma namazını Halilye Müftüsü İbrahim Halil Okulu kıldırdı.

Namaz çıkışında cami cemaatine çikolata ikram edildi. 

 

(Sedat Kuşulay - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.