banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Harran Üniversitesi Urfa büyükşehir belediyesi Eğitim

Harran Üniversitesi'nde madde bağımlılığı konuşuldu

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde Fen Edebiyat Fakültesi’nde Yeşilay Kulübü tarafından madde bağımlılığı konu edinen “Apaçi gençlik” konferansı düzenlendi. Amfide düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman katıldı.

Konferansa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cihan Canbeyli, Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, Şanlıurfa Sosyoloji Derneği Başkanı Mahmut Kaya Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Avrupa’da Yeşilay tarzı faaliyetlerin devlet desteğiyle yapıldığını, Türkiye’de ise gönüllük esasına göre yapıldığını söyledi.

‘Kötülüklerin anası’ olan içkiye dikkat çeken Rektör Taşaltın, “İçkinin içilmesi bilinçli bir şekilde ilericilik olarak lanse ediliyor. Eğer içki içmek ilericilik ise herhalde esrar içmek de yarım ilericilik olur.  Toplumumuzu bu tür zararlı alışkanlıklardan korumak için daha çok çaba sarf etmeliyiz. Gençlerimizi zararlı alışkanlıkların kucağına itemeyiz. Toplumumuzun bilinçlenmesi için bu tür konferansların yaygınlaşması lazım. Ben bu konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplumsal koşullara ayak uyduramayan gençlerin çeşitli maddeleri kullanmaya yeltendiğini söyleyen Ömer Miraç Yaman, “Uyuşturucu, toplum tarafından dışlanan gençlerin sığındığı liman haline getirilmiş. Gençler uyuşturucu maddesiz bir hayat kuramayacak duruma getirilmişlerdir.” diye konuştu.

Gençlerin en temel sorunlarından olan yoksulluk konusuna da değinen Yaman, “Anadolu’dan göç eden ailesiyle yoksulluk içinde yaşayan Mahzun, çoğu zaman geceleri aç uyumuş. Sabahları kahvaltı yapmadan okula gitmiş, üçüncü derste açlıktan uyuyakaldığı için öğretmeninden sürekli azar işitmiş. Bir gün Öğretmeniyle tartışan Mahzun okuldan kovulmuş. Ve sonunda mahzun bir apaçi olmuş. Hangisi daha iyi? Zaten üniversiteyi kazanacak çocukların daha iyi bir yer tutturmasıyla uğraşmak mı, yoksa kazanma umudu olmayan çocuklarla ilgilenip onları hayata kazandırmak mı?” diye sordu.

Yaklaşık olarak bir buçuk saat süren konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın,  Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman’a plaket takdim etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.