banner2
Öne Çıkanlar Ayşegül Yıldızdan boşanıyor mu? Türkiye Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Akhisar Belediyespor

Büyük felektin yıl dönümü-17 Ağustos 1999

 Önen mesajında, depremde hayatını kaybedenlere Allahü Teâlâ’dan rahmet, kalanlara da sabır dilerken, bir daha böyle vakaların yaşanmaması temennisiyle tedbirlerin alınmasında ve 17 yıl sonra milletimize kalkışma yaparak darbe depremi yaşatmak isteyenlerin temizlenmesi ve gerektikleri cezaya çarptırılması için vatandaşların da her zaman devlete yardımcı olmalarını istediklerini, Allahu Teala’nın bir daha böyle vakaları yaşatmaması için dua ettiklerini söyledi.

Büyük felaket unutulmadı
17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümü nedeniyle insanlık için ikaz niteliğinde bir afet olduğunu belirten 2 dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yapmış olan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Emin Önen, “17 Ağustos 1999 yılında yaşanılan büyük felaket, aradan 17 yıl geçmesine rağmen unutulmadı. Büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştu. Resmi rakamlara göre 17 bin 480 insanımız, bundan 17 yıl önce 17 Ağustos günü hayatını kaybetmişti. Saatler 03:02’yi gösterdiğinde Merkez üssü İzmit Gölcük olan depremde 600 bine yakın insan evsiz kaldı. Acılar hala dün gibi taze. Kandilli Rasathanesinin kayıtlarına göre depremin şiddeti 7.8 idi. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybedenlere Allahü Teâlâ’dan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum” dedi.

Vatandaş, Kentsel Dönüşümlere destek olmalı
17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara/Kocaeli-Gölcük depreminin, Türkiye'nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biri olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Emin Önen, “17 Ağustos depremi gerek büyüklük, gerek etkilediği alanın genişliği, gerekse sebep olduğu maddi kayıplar açısından son yüzyılın en büyük depremlerinden biridir. Depremin Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olan Marmara Bölgesinde meydana gelmiş ve çok geniş bir coğrafyayı etkilemiş olması, ülkede büyük sıkıntılara neden olmuştur. İşte o gün, Türkiye'de deprem bilincinin yeterli seviyede olmadığı görülmüştür. AK Parti iktidarında alınan tedbirler sonucu hemen hemen ülke genelinde depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi sağlanmış ve halende sağlanmaktadır. Yaralarımızı önemli ölçüde sarıldı. Yeni felaketlere karşı kentsel dönüşüm başlatıldı. Tabiidir ki; herşey Devletin zorlamasıyla olmamalı. Millet de üzerine düşeni yapmalı ve alınan kararlara uymalıdır. İnsanlarımızın faydasına olacak girişimlerde herkes devletimize destek olmalı. Allahu Teâlâ bir daha böyle felaketleri hiç kimseye göstermemesi için dua ediyoruz” diye konuştu.

Devletin yanında olan milletimize teşekkürler
Milletimizin her zaman devletinin yanında olduğunu 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkarak tankların, silahların, uçakların, mermilerin önüne siper olduklarını unutamayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Önen, milletimize teşekkür ettiğini belirterek şöyle dedi;
“Siyasi fikir, dil, din, ırk ayrımı gözetilmeksizin, 17 Ağustos depreminin acılarını halen unutamamışken ve yıllarca gerçekleştirilen darbelerin acılarını, ülkemizi her açıdan geri bıraktığını hazmedemezken büyük acımızın 17 yıl sonrasında yeni bir büyük acı yaşatmak isteyen Fetö terör örgütü ve onların üst akıllarına öyle güzel ve dünyaya ders verir nitelikte bir olay yaşatmışlardır ki; bizleri sevmeyen, İslam düşmanları devletlerin insanları bile, demokrasisine, Devlet Başkanına sahip çıkan milletimize hayran kalmışlardır. Onun için diyoruz ki; depremde hayatını kaybedenlere Allahü Teâlâ’dan rahmet, kalanlara da sabır dilerken, bir daha böyle vakaların yaşanmaması temennisiyle tedbirlerin alınmasında ve 17 yıl sonra milletimize kalkışma yaparak darbe depremi yaşatmak isteyenlerin temizlenmesi ve gerektikleri cezaya çarptırılması için vatandaşların da her zaman devlete yardımcı olmalarını arzu ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.