banner2


Günah Allah'ın emirlerini yerine getirmemek, yasaklarından kaçınmamaktır. Gafil insanda ne cüret var, neyine güveniyor. Ahiret inancımı zayıflamış? futursuzca günah işliyor. Günahı parayla satın alıyor. İnsan kuldur beşerdir şaşabilir. Rabbimizin emri ile tövbe kapısı her zaman açıktır. Bir kul  tövbe eder sözünde durursa, Allah'ın affına mazhar olur. Rabbimiz hiç bir Irkı üstün görmemiştir. Irk yerine kulluğu seçmiştir.

Her Yıl Aralık ayı gelince yılbaşı konuşulur biletten bahsedilir. Bu günah tablosunu devlet teşvik ediyor. Tam bilet, yarım bilet, çeyrek bilet satışlarını piyasaya sürüyor. Meddahlarda sosyal medyada,ekranlarda propogandasını yapıyor. Bir hayal uğruna milyonlarca bilet alıcı haram ortağı ediliyor.
Tüm camilerde, vaizler,hocalar, Müftüler, dini hassasiyeti olanlar! bilet almak yıl başını kutlamak. Dinimizde yoktur. Bu eylem haramdır diyor bırakın eksileceğini her yıl dahada çoğalıyor. Bazı belidiyeler, resmi kurumlar bu haram melanete öncülük ediyor. Çamlar devriliyor, hindiler kesiliyor, içkili partiler düzenleniyor, danslar pervaleneler gibi dönüyor. Tamda Allah'a karşı isyan bayrağını çekme anlayışı, Güven lik görevlileri de güvenliği sağlamaya çalışıyor. Fazla kaçıranları evlerine veya hasta hanelere taşıyor.

Müslüman olan bir toplumda, ne hazin, acı bir tablo. Dinimizde kim kendisini bir kavme benzetirse oda onlardandır ikazı var. Bu anlayış sadece Noeli kutlamada değil, Hukukta, egitimde Siyasette, dış politikada, ticarette, batıya özenerek devam ediliyor.
islam ekonomi anlayış ve ilkeleri, İslam hukuk sistemi Eğitime verdiği, önem,tüm insanlığı kurtaracak nitelikte iken, Çin Ekonomi modelini benimsemek aslımızdan kopuş anlayışıdır.
Kapitalizmin serbest piyasa ekonomi anlayışına müdahele etmek çözümsüzlüktür. Derde deva değildir. Dini, milli bayramlar hariç, diğer tüm gün kutlamaları kemirgenliğe, israfa, tüketim çılgınlığına matuftur. Pervasızca günahlara dalıştır. Helali haram, haramı helal benimsemek küfürdür. Helal haramı tanımayan,her gün cebimizdeki parayı, varlığımızdan çalan, bir avuç lokmamızı küçülten,kul hakkını gözetme yen dünya, ülkemiz üzerinde gizli bir şebeke var.

100 tl.miz 27 suudi arabistan riyali 100 Tl.miz 7 Amerika doları olmuş.Ülkemizde rivayetlere göre otuz milyona yakın insan sosyal yardımlarla ayakta duruyor. Bu acı bir tablodur. Pansuman tedbirdir. Bu günlerde işverenler, devlet, işçi temsilcileri asgari ücreti pazarlık ediyorlar. Bakalım ne kadar kut verilecek. Üretim, istihdam toprağa dönme, israftan kaçınma, eşel mobil, havuz sistemi, kooperatifçilik olmadan işlerin düzeleceğini beklemek kıt kanaat anlayışıdır.Gerek devlet, gerekse fertler günah getirisi olan tüm eylem işlemlerden vaz geçmeli,kul hakkı yemekten ictinap etmelidir.Fırsat elde, ruhsat dilde iken, günahlardan uzak duralım.Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.