banner2

                   

Her ne kadar Osmanlı Devleti’nin devamı olduğumuzu inkâr etsek de Türkiye Osmanlı Devletinin devamıdır. Bunun en belirgin örneği ise Emniyet teşkilatının kuruluşudur.

 

İlk polis teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis Nizamnamesi ile ilk defa POLİS adı verilen bir zabıta teşkilatı kuruldu.

Yani bizim bugün Emniyet Teşkilatının 166. Kuruluş yıl dönümü olarak kutladığımız teşkilatın kuruluşu Osmanlı Devleti döneminde olmuş.

Bu kısa tarihi bilgiden sonra gelelim polis teşkilatlarımızın bugünkü çalışmalarına…

Türkiye Emniyet teşkilatı personeli, gerçekten çok zor şartlarda görev yapmaktadır.

Gece gündüz demeden, bizim evimizde daha rahat uyumamız için görev yapan polislerimiz zaman zaman karşılaşmak istemediğimiz zorluklara göğüs germek zorunda kalıyorlar. Bazen canları pahasına da olsa bu gibi zorlukların üstesinden geliyorlar. Bu uğurda verdikleri şehitlerin sayısı bir hayli fazladır.

Polis Teşkilatı asayişten tutunda, toplum destekli projelere, terörden tutunda sosyal yardımlara kadar birçok alanda toplum yararına çalışmaktadır. Yani sadece eli sopalı ve asayişi sağlamak için milleti coplayan kişiler değiller.

Geçmişte bazı yanlışları olmakla beraber son birkaç yılda emniyet teşkilatının çalışmaları toplum tarafından takdir edilmektedir.

Denilebilir ki; “parası ile o işi yapıyorlar. İsterse yapmasınlar onların yerine bir başkası yapar” evet yerine gelecek her Türkiye vatandaşı aynı özveri ile görev yapar; ama o da bu sabrı gösterir. Ve vatandaşlara gösterilen hoşgörünün hiçbir parasal değeri olmaz-olamaz.

Basın mensupları şunu çok iyi bilir ki biz bile birçok olayda sabır gösteremezken, polislerin o kadar sabırlı olması sadece “para” olgusu ile açıklanacak bir durum değildir.

Polis Teşkilatımız gerçekten büyük övgü hak etmektedir.

Umarın bu teşkilat geçmiş hatalardan tamamen arındırılarak geleceğe çok daha adil ve hatası bir şekilde taşınır. Bugün genel olarak baktığımızda bu özveri ve çalışmalar var. İyiye doğru epey de mesafe katletmiş durumda. Durmak yok yola devam. Bu güzel memleketin insanları her türlü güzelliğe layıktır. 

Bu vesile ile Emniyet Teşkilatının 166. Kuruluş yıl dönümü kutlar, tüm polis teşkilatı mensuplarına kazasız belasız görevler icra etmesini temenni ederi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.