banner2
Öne Çıkanlar Faruk Çelik Urfa Haberleri demokrasi Balıklıgöl Yolbaşı

Urfa için flaş Karar! Konuyu araştırmak için komisyon kuruldu

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin katılımıyla dün gece toplananan "Şanlıurfa Çalışma gurubu" Limak Çimento fabrikasının Kırkpınar köyündeki tabiatı bozacak uygulamasının Urfaya yapacağı tahribatlar ve bu konuda yasal prosedürlerin incelenmesi ve konunun hukuki boyutunun ele alındı.

Uzun süren müzakerelerin sonunda bu konuyu araştırmak ve köy halkı ile görüşmek üzere 4 kişilik komisyon kurulmasına karar verildi.
Yöredeki hakim rüzgar etkisiyle Urfa fıstıgının taşocagı kumlarının etkisi altında kalmaması, doğal yapının ve yöredeki tabiat dengesenin bozulmaması için Urfa çalíşma grubunun etkin bir çalışma yapması bekleniyor.

Limak çimento konusu nedir?

Limak Çimento, malzeme çıkarmak için yaklaşık 12 bin dönümlük Kırkpınar köyündeki  merayı almak için yasal girişimde bulundu. Sessiz sedasız yürütülen süreç bir yıl sonra köylüler tarafından fark edildi. Almak istenen mera üç köyün ama Kırkpınar, Tülmen, İsaveren, Esemkulu, Kalecik, Yarımtepe, Mustafacık, Korukezen, Kızlar köylerinin tümü aynı meraları kullanıyor. Köylü,  hem hayvancılığı biteceği hem fıstık ağaçlarının zarar göreceği hem de hazine arazileri kendilerinin dışında başkalarına tahsis edileceği için tepkilki gösterdi.  maden ocakları nedeniyle fıstık ağaçlarından alınan verimin büyük oranda düşeceği iddia eden köylüler çeşitli eylemlerde bulundu. imza kampanyaları düzenledi. Yerel medya aracılığıyla seslerini kamuoyuna duyurdu.

 Kaynak: www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.