banner2

Dünyada, Ahirette Allah'ındır. Alimler dünyayı süslü puslu kadına benzetmişler. Dünyanın çekiciliği var. Her an insanı tuzağa düşürebilir.

Kelamların en güzeli ilahi kelamdır. Fatır süresi Ayet 5 te şöyle buyrulur: "Dünya hayatı sakın sizi aldatmasın." Demek inanç ilkeleri sağlam olmazsa Dünya insanı aldatabiliyor. Mülk süresi Ayet 2.de ise mevlamız söyle buyurur; "Hanginizin daha güzel amel yapacağını imtihan etmek için Ölümü ve hayatı yaratan odur. O, her şeye galip gelendir. Afvedendir." Bu Ayette de Rabbimiz dünyaya geliş gayemizin Dünyada iyi ameller işleyip istemediğimizi imtihana tabi tutmuştur.

Dünya'da akılbaliğ olunca ölüm anına kadar imtihan safhasıdır. Ne mutlu O, kimse ye ki, Dünya imtihanını pozitif kazananlara.... Dinimize göre ne Dünya için Ahiret, ne de Ahiret için Dünya feda edilemez. İkiside ikiz kardeştir. "Dünya Ahiretin tarlasıdır" hadisi şerife göre iyi kötü Ameller Dünyada elde edilir. Kötü amellerin karşılığı Ahirette ceza, iyi Amellerin karşılığı ise mükafat  hem de Cennettir.

insan iyi ameldir diye Hacca gidiyor.Umreye gidiyor, Namaz kılıyor, sakal bırakıyor, kutsal günlerde tirit yemeği veriyor. Hem de kemik siyasetine alet ederek, gösteriş yaparak, Zekata gelince tam vermiyor. Farz Oruç, Nafile Oruç tutuyor. Bir tarikata bağlıdır vird çekiyor. Cami yapıyor. Hafız yetistirdim diyor. daha ileri gidilerek Cennet garantili kefen siparişi veriyor. Bu Amellerin çoğu Dinimizin emirleridir. Sevap getiren amellerdir. Ancak! Bu ameller; bizi yalandan, Harama dalmaktan, faizden, zinadan, devlet malını çalmaktan, ihalelere fesat karıştırmaktan, Adaletsizlikten,zulümden, kibirden, kul hakkını yemekten, taraf kayırmaktan, makam mevki sevgisinden, karun gibi servet biriktirmekten, iftiradan alıkoyuyorsa, bunlar bizi cennete götürecek amellerdir. Değilse günah hamallığıdır.

Faslı bir imam Cuma günü Camide Hutbe okuyacak cemaat pür dikkat imama bakıyor. Hutbe bir iki cümlelik imam ey Cemaat  "Aç bir insanın karnını doyurmak 100 Cami yapmaktan daha efdaldır." Demesin mi? (Basından) batıla dalanlarla batıla dalmakta cehennemlik bir ameldir. Evi olmayana ev yardımı yapmak evlenemeyen gence evlilik yardımını yapmak ise, Cennete vasıl iyi Amellerdir.

Hani komşusu açken tok yatan hadisi çoktan unutulmuş. Din kimsenin tekelinde değil, Bizi cennet ve cehenneme götürecek Ameller, Kur'an, Sünnet ve Fıkıhta belirtilmiştir. Hoca, alim Şeyh bozulmuşsa, bozulanlara değil, asıl olanlarla amel edin kurtulun.

Konumuzla ilgili Nebe süresi Ayet 40 "Biz Azap ile sizi uyardık. O, gün kişi önceden yaptıklarına bakacak ve inkarcı kişi "Keşke ben toprak olsaydım." Bu günahları işlemeseydim. Diyecek. Asrımızda Cehennem Amellerinden: Irkçılık, kandırmak, kanmaktır Rabbim bizi korusun.
Ahirette kötü Amellerden keşke toprak olsaydım dememek için fırsat elde iken, ruhsat dilde iken, Meşru dairede ömrümüzü tüketelim. Dünya fani Ahiret ebedidir. Meşru dairede keyfe kafidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.