banner2
Öncelikle mübarek Ramazan ayında bütün okuyucularıma Hayırlı ramazanlar dilerim.
Şanlıurfa, her yönü ile mukaddes, kadim bir şehirdir. Üstat bediüzzaman Hazretleri ise, “taşı ve toprağı ile mübarek bir şehirdir.’’ demiştir. Mübarek şehrin tüm insanlarına sevgi ve muhabbetle…
Liyakat: bir işin ehli olmak, layık olmaktır. Liyakat, başarılı olana hak ettiğini tevdi etmektir.
Başarılı bütün devletlerde, milletlerde, tarihsellerde liyakat esas alınmaktadır. Ayakta durmanın, başarılı olmanın yolu buradan geçer.
Örnek verecek olursak 1299 yılında kurulan Osmanlı İmparatorluğu, uyguladığı başarılı sistemler sayesinde zirveye çıkmış ve zirvede yaşamıştır. Ne zaman ki bu uygulamaları terk etmeye,liyakata önem vermemeye başladı, torpile ayrımcılığa başladı, Osmanlı devleti “Hasta adam” olmak ile karşı karşıya geldi. Osmanlı Devletinin çöküşünü sadece bu nedene bağlamak da yeterli değildir tabi.
Sözü uzatmadan konunun özüne gelelim.
Harran Üniversitesi.
Şanlıurfa ne kadar kadim ise, Üniversitesi de bir o kadar kadimdir.
Bu kadim olan Üniversitemiz de yetersiz politikalardan dolayı bir türlü tamamlanamayan, eksik bir durumda kaldı.
Özellikle hoca kadrosu açısından eksik kaldı…
Başarı endeksli değil de birilerine yakın isen yerin var bakışı olmamalı.
Sorunlar hep vardı.
Başarı sırasından tutun da diğer konulara kadar. Çözüm arandı hep. Sıkıntılar giderilmeye çalışıldı. Vs.
Tabi iyi olanı takdir ve tebrik etmeyi unutamayız. Unutmamalıyız.
Geçenler de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Üniversiteye İstanbul’dan, İTÜ’den Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik hocanın Rektör olarak atandığını duyduk. Hayırlı olsun.
Yeni rektörü pek tanımıyorum. Biyografisinde başarılı bir hoca, sizin de bildiğiniz kadar.
Rektör Beyin üniversitede yeni bir değişim havası yarattığını düşünüyorum. Bu güzel, umut verici. Başarı için mücadele eden herkese şükran ve minnet borçluyuz.
Rektör Bey, geçen günlerde yardımcılığına, sosyal medyada, medyada çok görülmeyen bir hocayı getirdi. Şanlıurfalı, mütevazı, dürüst kişiliği ile bilinen bu hoca, Şanlıurfa Bozova ilçesinden Prof. Dr. Seyit Ahmet OYMAK. Hocamız, geldiği her görevde başarılı hizmetler yapmış.”Tek derdim var Urfa. Mesele Urfa olunca neden memleketimize hizmet etmeyelim.’’ Diyor. Biz de diyoruz ki, SAHİP ÇIKALIM..
Rektörümüze de, kadrosuna da ve tabi Üniversitemize de sahip çıkalım. Tartımızı hafif değil, biri birimizi ağır tartalım biraz. Destek olalım.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.