banner2

Allah dert vermesin. Dert verirse devasını da versin Duamızdır. Kapitalist sistem  rejim ve severleri ile Dünyada yaşamayı zindana çevirdiler. Dünyada 8 Milyar insanın %80 i, Açlık sınırı altında yaşam mücadelesi verirken, köle gibi çalışırken, azgın azınlık mutlu putlular halen sömürmeye devam ediyorlar.

Karşı çıkanlar, eleştirenler hain,terörist ilan ediliyorlar. Ceza evlerini boyluyorlar, cezalarla sindirmeye, sus turmaya çalışıyorlar, kiralık meddahları ile yağlamaya çalışıyorlar.
Dünya ve ülkemiz de müzmin bir ekonomik kıriz var çözümler aranıyor bulunamıyor. Kaşıkla sözde iyileştirme zamları veriliyor. Hepsi beyhude pansuman tedbirlerdir. Maliyetler düşmeden zamlardan kurtulamayız.

Koronaya eyvallah dedik, bu sefer maymun çiçeği devrede, Domuz eti kasaplarda, marketlerde satışa sunulurken, domuz çiçeğinin insanları paniklemesi tesadüfi bir şey olmasa gerek.
Yanlış politikalarla hayvancılığı,tarımı, bitirenler, Çareyi ithalatta bulmuşlar. Buğday, yağ, Şeker gibi, bunlar çözüm ve çareler değildir.
Elli yıldır Avurupa kapılarında bizi bekletenler, AB. Girmek için ödevleri ile bizi oylayanlar. Altı saatte natoya girmeyi başardılar şakşakçılar ne kadar zafercığlıkları atsalar azdır. Natoda insanlık için zerre kadarda fayda yoktur.

Egemenlerin, sultasıdır. yüz liramız 22 Suudi riyalı, 6 Amerika doları ne kadar uçtuğumuzun kanıtıdır. Günlük, haftalık, aylık kiralamalara kanun çıkmış, bu hal bir şeyler cağrıştırıyor.

Bağ evi,dağ mağarası, Kat yat 1+1 yetmiyor aslanlar şehre inmiş çoktandır bu konuyu hep yazıyorum bu bir projedir. Nikahsızlık aşkıdır hemde sömürü aracıdır.

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurbanla kardeşlik pekişmesi, Allaha yakınlık nutukları atılıyor. Kurban için Bankalar kurban kredisi reklamını yapıyor.Taksitle kredi kartı ile kurbanlar pazarlanıyor. Bu eylemler ateşten gömlektir. Sömürü tuzaklarına kapılmaktır. Paran varsa kurbanını kendin kes, böl, dağıt paran yoksa kurban kesme bari sevap kazanayım derken, günaha girmeyin.

İnsanlar Denizlerde boğuluyor, bir yere sığınmak için kurşunlanıyor, bunlar için adalet yok.sulh, acıma yok, İsrail, Suudiler, isveç, Finlandiye, Rusya, ABD, AB, Mısır, Ermanistan, için  siyasette Dün dündür var, Suriye için yok. Düşündürücüdür.
umhuri Reisimiz maaşına yapılacak zammı ret etmiş, alkışlanır. Maaş artışları için işçi, Emekli, çalışanlar için sendikalar var hakları savunacak sivil örgütlermiş, kusura bakmayın geçmişin, iktidarların arka bahçesi, beşli cetelerini andırıyor bir kere sivil olamadılar.

Destekten çok, kösteklerinden korkuyorum. Peki çözüm nedir? Yokluğun, adaletsizliğin, adaletsiz paylaşımın, yokluk ve yolsuzluğun, Irkçılığın, zamların fakirleşmenin panzehiri Adil bir düzen, zihniyetlerin değişmesi, İslam ekonomisini benimseme, siyasetsiz Adaletin tesisi, üretim, istihdam, betondan toprağa dönme israftan kaçınma, islam kardeşliği, İslamın Ahlaki ilkelerine uyma diyebiliriz.

Yaşadığımız Din anlayışı, pazarlanması Dünya ve Ahiretimizi harap eder görünümdedir. Akibet muttekilerindir. Takvalı olmak (Allah tan korkmak) Tüm dertlerin devası ve kur tuluşudur. Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.