banner2

Her Yıl Ekim ayının ilk haftası Camiler ve Din görevlileri haftası olarak kutlanır. Aslında Din görevlisinin,Caminin günü olmaz.Yılın 365 günü de kutlama günleridir. Camiler Cemaat için "İman dolum tesisleridir."

Yer yüzünde 4 CAMİ kutsaldır. Mescidi Haram (Kabe) Mescidi Aksa (Yahudinin çizmesi altında inliyor.) Müslümanlarda aval aval bakıyor. Dua ediliyor oda kabul olmuyor. Fiili müdahale lazım oda iktidarların görevi. Daha zamanı gelmemiş, Mescidi Nebevi, yeryüzün deki Camiler. Camilerin ziyneti Cemaattır. Asıl sağlam tohum ekeni ise imamdır.

Camideki imam hiç bir hizbin, meşrebin, siyasetin etiketini açıktan taşımamalıdır. bunlar cemaatı bölen, Cemaatı camiden soğutan etkenlerdir. Camileri israflı, çok süslü püslü, yapmak! Alimlerimize göre kıyamet alametlerindendir. Camileri hafife almak küçümsemek küfürdür. Camiler medresedir ilim irfan yuvalarıdır. Camiler de Kur'an ayetleri, hadisler, Fıkıh sansürsüz anlatılmalıdır. Asrımız da Ümmet Kuran'dan,Hadisten, Fıkıhtan kopuktur.

Üstad Bediuzzaman'a göre Ümmetin sorunları üçtür.Bunlar düşmandan daha beterdir.Bu sorunlar; "Cehalet,zaruret ve ihtilaftır" Bu üç düşmana karşı "Sanat, Marifet (ilim teknoloji) İttifak (birlik) Silahı ile Cihad edeceğiz" Onunun için mevlamız buyurur. "Deki bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" Zümer süresi Ayet.9." "Ey iman edenler!Adaleti titizlikle ayakta tutun Kendiniz, Ana Babanız ve akrabanız aleyhinde de olsa, Allah için şahitlik eden kimseler olun. Şahitlik ettikleriniz zengin olsunlar fakir olsunlar sizden daha yakındır. Hislerinize uyup, Adaletten ayrılmayın. Şahitliği eğer büker, doğru şahitlik etmez, yahut şahitlik etmekten kaçınırsanız. Biliniz ki, Allah yaptıklarınızdan haberdardır." Nisa süresi Ayet;135.Adaletle ilgili maide, 8 Nahl,90  Ayetlere bakılabilir.

Allah'ın emir ve yasakları nı kim anlatacak? imamlar, kime nerede anlatacak? Camilerde, kime anlatacak? Cemaata.. Hurafe Siyasetten arınmış Din anlatılırsa
Cehaletin, Irkçılığın, tefrikanın panzehiridir. ittfakla; Yolunu şaşırmış, raydan çıkmış, Allaha karşı haramları işlemiş,isyan bayrağını çekmiş, tüm toplumların, yöneten, yönetilenlerin öncüleri Alimlerdir. irşad alanları her yer olduğu gibi, asıl mekanlar Camilerdir. Gerçekten toplumun dertlerini dert edinmiş Dini anlatınca bedeller odemiş, bildiklerini atinesle bırakmış gerçek Alimlere selam olsun.

Gençliği Bozulmuş, Aile yuvaları dağılmış zina faiz,yokluk, yolsuzluk, yalan, iftira, kibir, Adaletsizlik, kadını yuvasından koparma, Irkçılık, cehalet bir toplumda yaygın,revaç buluyor alkışlanıyor.

Alimler,Camilerde suskun ise, O, toplumda huzur olmaz. Birlik hiç olmaz. Kötülükleri izalede Efendimiz buyurur. "Bir kötülük görürseniz elinizle düzeltin. Bu el devlet elidir. Buna gücünüz yetmiyorsa Dilinizle düzeltin. Bu dil Alimlerin Dilidir. Bunuda yapamıyorsanız kalbinizle buğzedin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir. Buğz da avama düşer." Müslim iman.78.Tirmizi Fi ten.11.Nesai iman.17.

Rabbim Camilerde ilim öğrenmeyi nasip eylesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.