banner2

Dinimizde günahlar ikiye ayrılır. Büyük günahlar, küçük, günahlar. Günah demek ya saklar demektir.
Gerçek Müslüman ne büyük nede küçük günahların semtine uğramamalıdır. Günah işlemenin Ahirette azabı vardır. Asrımızda günahlar fütursuzca işleniyor. Tövbe kapıları açıkken kimse O, kapıyı bile çalmıyor.
Büyük günahlar çok olmakla beraber, bir kaçını yazayım. En büyük günah Allah'a şirk koşmaktır. Sadece Allah'a inanmakla iş bitmiyor. Ebucehilde Allah var diyordu. Ancak Allah yeryüzüne karışamaz diyordu. Beşeri sistemlerin işleyişi gibi. İlahi emirle; Allah'ın emirleri ile hükmetmeyenler; Kafirlerin, zalimlerin, fasıkların ta kendilerdir. Maide süresi/44.45.47 ayetler.
Sihir yapmakta büyük günahtır. Meşru işlerde başkalarına mani olmak gibi gaipten haber vermek, evlenen genci bağladım demesi gibi. Haksız yere adam öldürmekte büyük günahlardandır. Allah'ın yarattığını kim yok edebilir. Yetim malı yemekte büyük günahlardandır. Güçsüzdür diye malına çullanmak. Kese, kasa, mideye faiz indirmek, beşeri sistemler faizi teşvik ediyor, Öncülük yapıyor halkını harama teşvik ediyor, paralı softalarla plastik fetvalar üretiyor. 
İlayi kelimetullah için yapılan savaştan kaçmak, savaş son çaredir. Savaş yıkımdır, savaş yerine sulh tercih edilmiş. İffetli bir kadına zina isnat etmek. Asrımız da bu fiile aldatma diyorlar. Bir erkeğin 4 kadınla evlenmesini cağ dışı gören zihniyet, çağdaşlık adına onlarca, hatta yüzlerce erkekle sözde evlenenlere kimse ses çıkarmıyor. Helal yoldan 4 eşle evlenmek öyle keyfi değil, en büyük dayanak zarurettir, rızadır. Kaynak: Buhari Vesaya,23/ Müslim iman/38.Fıkıh Alimleri büyük günahların daha çok olduklarını söylemişler.
 Mesela; Rüşvet, kumar, Alkol ve uyuşturucu maddelerin hepsi, yalan yere şahitlik, Gıybet, koğuculuk, Suizan, başkaları ile alay etmek, hırsızlık, Namaz kılmamak, Ana babaya karşı gelmek, Karaborsacılık yapmak, kandırmak, Emanete hıyanet etmek, yalan yere yemin etmeyi de büyük günahlardan saymışlar. Mevla'm hepimizi bu kötü, çirkin, çirkef fiillerden muhafaza eylesin. Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.