banner2


"Alevleri göklere çıkmış yangının içinde evladım var ben onu kurtarmaya çalışıyorum. Ben O, yangını söndürmeye giderken ayağım bazı yerlere takılmışsa ne ehemmi yeti var." Bu ifadeler üstad Bediuzzaman'a ait. Büyük manalar ifade ediyor. Anladıklarımı anlatmaya çalışacağım. Rabbim bana güzel anlatmayı, okuyanlarada anlamayı nasip etsin.

Her gerçek alim yaşadığı asırda toplumun dertlerini dert edindiği için ona göre toplumun maddi manevi hastalıklarına Vahiy ve Nebevi kültürle tiryaklar sunmuştur. Üstadınyaşadığı döne mde Dinsizlik cereyanı vardı kötü tarafı bilhassa gençler ideolojik olarak iğfal ediliyordu. Üstadda bu zifiri fizik ötesine inanmamaya karşı kur'an topuzuna sarılması idi gençlik Rehberi, tabiat Risalesi, Mesnevi Nuriye, Küçük sözler, asayı Musa gibi eserlerle Dinsizliğe karşı mücadele ediyordu. Hemen belirteyim O, dönemde ideolojiler de mertlik vardı. Döneklik, Dünya menfaatı yoktu. Şimdiki bukalemunluk, takkiyelik, münafıklık, Şirk Irk üstünlüğü yeri göğü inletiyor.

Her asırda gerçek alimler topluma öncülük etmişlerdir. Bediuzzaman'da bunlardan biridir. Üstadı tanımak için eserleri onu anlatıyor. En büyük özelliği onun ifadesi
ile "ben beni beğenmiyorum beni begenenleride beğenmiyorum."  "Ben Kuran'ın tellalıyım." "Ben kupkuru bir çubuğum meyveyi veren başkasıdır." Milletimin imanını selamette görürsem, Cehennemin alevlerinde yanmaya hazırım."  "Ekmeksiz,Susuz yaşayabilirim. Hürriyetsiz yaşayamam." ifadeleri ile kendisini en güzel tarif ediyor.

Üstad Dini; Hiç bir zaman siyasete,dünyalıklara alet etmemiş, Din marketlerini açarak mazlum halkını Dinle sömürmemiştir. Dini sansörsüz anlatarak çok bedeller ödemiştir. müntesiplerinden ilkeleri kitaplarında serd edildiği halde, Nur ünvanını alıp, eserlerini tarif ettiği çizgiden saptırarak dünyalıklara alet edenler ise, Mirasyediler olarak tarihe geçeceklerdir.

Gelelim Başlıkta ki ifadeye, Yangın dediği Dinsizliktir, imansızlıktır, maddiyunluktur. Asrımıza bakan tarafı ise Yangın dediği; Zinadır, binadır, Faizdir, Yalandır, zulümdür, Adaletsizliktir, Adaletsiz paylaşımdır. Dini kullanmadır, helal harama riayet etmemedir.israftır, yandaş kayırma devlet malını çalmadır. Üstad kendisini tarif zirve sözünde  "Başımdaki tüyler adedince başlarım olsa, her gün birini şeriatı Garra uğruna feda etmeye hazırım." Bu söz Cihadın zirvesi değil mi?

Ülkemiz de, Dünyada büyük Orman yangınları var, seller, yeller, depremler, hastalıklar var bunlar maddidir. Rabbim merhameti ile insanlığı korusun. Üstada göre en büyük yangın ise manevi yangınlardır Kurandan, Sünnetten, fıkıhtan, kopuştur.

Ey üstadın varisleri olduğunu idda edenler! soygun düzenlerini idame ettirmeye çalışmaya yeltenenlere alkış tutmak, kurumsal bildiriler yayınlamak görev olarak sizemi düştü? Bozulmamış üstadın eserlerini Eğitim olarak gençliğin istifadesine sunmaya çalışın. Baksanıza toplumda manevi yönde büyük yangın var. Ümmet helake gidiyor. Maddi manevi yangınları söndürmek her Müslümanın görevidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.