banner2

Gerek Refah Partisi İktidarı döneminde Gerekse AK Parti’nin iktidara geldiği dönemlerde laik ve Kemalist kesimlerin koro halinde söylediği bir söz vardı; “Türkiye İranlaşıyor” diye…
Hatta üniversitelerde başörtülü öğrencileri kapı dışarı edildiğinde dönemin Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel, ' Okumak istiyorlarsa İran'a, Arabistan'a gitsinler’ diyerek dindarların sürgün yeri olarak gösteriyorlardı bize İran’ı…
Her gün gazetelerde şu başlıkları görmek mümkündü; ‘Hızla İranlaşıyoruz’ ‘ İran olma yolunda büyük bir mesafe katledildi’ ‘Artık Hamaney'i örnek alıyoruz’ ‘Bundan sonra doğuyu örnek alacağız’ gibi…
Her gün bize İran’ı öcü gibi gösterenler, İran’ın gerici bir ülke olduğunu söyleyenler bugün artık Türkiye ile İran savaşırsa İran’ın saflarında yer alacağını söylemeye başladılar.
Türkiye’deki en hızlı laikçi Parti CHP’nin İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, attığı bir twitte 'Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran'ın safında olurum' demiş.
Bir de dershaneler kapanırsa doğudaki gençler dağa çıkar diyen Cemaat (!)yayınlarının hikayesi var!..
Dershanelerin kapatma kararının tartışıldığı dönemlerde atılan şu başlık çok tartışıldı; "Dershaneler kapatılırsa çocuklar ya dağa çıkar ya balici olur" diyorlardı… Evet, buna kimse inanmadı.
Çocuklar dağa çıkmadı-çıkaramadılar kendileri dağa çıktı. Hatta çıkmakla kalmadılar, dağa çıkanların görevini iyi yapmadıkları için suçladılar.
Arka kapıdan ziyaretleri falan geçiyorum. Fetullahçı savcı Zekeriya Öz, PKK'nın gezi eylemlerine katılmadığı için AK Parti iktidarının devrilemediğini söyleyerek; “PKK kimden emir aldıysa katılmadı!" diye twit attı.
Hayatın cilvesi mi? Menfaat gereği mi? Bilmiyorum! ama herkes her zaman çok zıt kutuplarla pekâlâ anlaşabiliyor…
Mesela ABD Afganistan savaşı sırasında İran’ı şer ekseninde bir ülke olarak ilan ettiği, Afganistan’dan sonra vurmakla tehdit ettiği İran, o dönemde “Kuzey İttifakı” denilen kara harekâtını organize etmekle meşguldü. Ve Taliban’ı ABD değil İran düşürdü.
ABD PKK ve PYD’ye tam destek veren ülke konumundaydı. Türkiye ile incirlik konusunda anlaşınca PKK ve PYD’yi bir kalemde sildi.
Türkiye Devleti’nin AK Parti öncesi Kürtlere bakışı ile bugün ki bakışı arasındaki farkta böyle!.. düne kadar Kürtler yok diyen bir devletten, Kürtler var diyen, Kürtçe TV kanalı açan bir devlete geldi.
Bugün bir yerde duran bir güç bir başka gün bunun tam tersi bir konuma gelebiliyor.
O zaman zayiat vermeden gelmemiz gereken noktaya neden gelmiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.