banner2


            Bu gece, büyük bir gece, çok önemli bir gece.  Allah, en sevgili kulunu bu gece göndermiş dünyaya. Öylesine, tesadüfen olabilir mi hiç? Demek ki var bir hikmeti.

O sadece insanlara değil bütün alemlere rahmet.

O rahmetten payımıza düşene talip miyiz?

            Allah O’nu bizim için en güzel örnek diye nitelendirmiş. Ne kadar örnek alıyoruz?

            O, bizim hayatımızda ne kadar var?

            Onu ne kadar tanıyoruz?

            O’nun ahlakı Kur’an ahlakıydı. Kur’an-ı Kerim’i  ne kadar okuyor, anlıyor, yaşıyor, başkalarının yaşaması için gayret ediyoruz?

            “Dünya sevgisi (mal, makam, mevki, kadın/kadınlar için de erkek) bütün kötülüklerin başıdır” demişti. Dünyaya ne kadar yer var dünyamızda; Allah’a ve Allah’ın sevdiklerine ne kadar?

            Hele şu seçimler dolayısıyla ne kadar ibretlik manzaralar görüyor, duyuyoruz. En çok yasaklanan günahlar sıradanlaşmış. Gıybet, yalan, iftira, tecessüs(başkalarının ayıplarını araştırma) vb. “Ya hayrı söyle ya sus” demişti O. Haddini bilmek erdemi, “Edep ya Hu” ölçüsü ile şu piyasada “adayım” diyenlerin çoğunu karşılaştırın bakalım. Hele bir de “Allah rızası” için destek istemeler yok mu? Allah’ın rızası bu kadar basit mi?

            Bu gece yeni bir muhasebeye vesile olur mu hepimiz için?

            “Ağzınızın tadını bozacak ölümü sık sık anın diyen Ulu Nebi’ye bir kere olsun kulak kabartır mıyız? Ölümü anıp da yaptığımız yanlışlıklara dur diyebilir miyiz?

            O, “Bu dünyada bir misafir (başka rivayetlerde bir yolcu, bir garip) gibi ol” demişti. Şöyle bir baksak önce kendimize, sonra etrafımıza. Kaçımız her an her şeyi bırakıp gitme şuuru içindeyiz?

            Yeniden mevti düşünebilir miyiz?

            Her gün kaç kişi defnediliyor diye sormaya gerek var mı Mezarlıklar Müdürlüğüne?

            Ne zaman biteceğini bilemediğimiz ömrümüzün kalan kısmını, Allah’ın ve O’nun Sevgilisi’nin emirleri ve tavsiyeleri doğrultusunda geçirmek için yeni bir karar alabilir miyiz bu gece?

            Bu geceye has bir ibadet var mıdır, sorusunun muhatabı ben değilim. Ama bu geceyi tefekkürle/muhasebe ile geçirmenin sevap olacağını söylemek sanırım yanlış olmaz.

            “Sevgililer Günü” imiş. Ne büyük tevafuk. Kimin sevgilisi kim? Hangi sevgilinin yanımızdaki yeri ne kadar?

            Ey Sevgililer Sevgilisi! Yeniden doğ dünyamıza. Kararan, taşlaşan, buz kesen gönüllerimizi aydınlat, yumuşat ve ısıt. Bilsen ne çok muhtacız.

            Ey Sevgili!

            En Sevgili!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.