banner2
Benim mesleğim haktır diyebilirsin, fakat yalnız benim mesleğim haktır diyemesin. Bazı kendini bilmezler bir iki kitap okur kendini filozof ilan eder. Kendinden başkasını dinlemez veya dinliyor gibi gösterir. Karşısındaki ona cevap verirken, o aklında ne gibi sorular sorabilirim, onu nasıl bu konuda sıkıştırırım gibi planlar yapar, bağırır çağırır. Fakat bilmez ki bazı konularda değilse de, dini konularda münakaşa ile tartışmak caiz değildir. Geçenler de bir arkadaş toplantısında söz bir hoca efendiden açıldı. Hoca efendiyi tanıyan veya tanımayan her kes görüşünü söylemeye başladı.
Fakat adamlar görüşlerini belirtirken öyle acımasız tasvirler yapıyorlardı ki inanamasınız. Bu görüşlerini dile getirenlerden bazıları maalesef o hoca efendiyi tanımayan kişilerdi. İnsanoğlu bilmediği konuların düşmanıdır.
Eğer bir konu hakkında konuşulacaksa o konu kakında bilgi beceri sahibi olmalıyız ki konuşabilelim, yoksa yüzümüze gözümüze bulaştırır, o bulunduğumuz toplulukta da rezil oluruz. Eğer bu konu değil de bir kişi hakkında görüş bildireceksek en az o kişinin edebi eserlerine, olmadı yaşantısına, çevresine bakmalıyız. Aynası iş’tir kişinin lafa bakılmaz darbı mesel olmuştur. –deniliyor ki: bu adam başka bir şey peşindedir; Adam zaten gelmiş yetmiş veya seksen yaşına, bir şeylerin peşinde olsa ne, olmasa ne olur. Bu adam yetmiş yıl boyunca hiç mi falso vermez, hiç mi kendini belli etmez, onu da bırakın yetmiş yıldır herkesi dine çağırıyor, temiz konuşuyor temiz yazıyor temiz yaşıyor. Zaten dil de ne dökülüyorsa demek bu adam bunları okumuş ki söylüyor. Yoksa hâşâ göbekten atmıyor çünkü söyledikleri göbekten atılan cinsten değil, öyle olacak olsa herkes okumadan göbekten atardı. Ayrıca; ne çoluk çocuk nede dünya zevkleri namına bir şey bilmiyor. Diyanetten aldığı maaş’tan başka bir geliri olmayan bir insan hakkında konuşulurken barı bunlara hürmeten konuşalım. Şu adam iyi hizmet ediyor şu adam az hizmet ediyor değil bir kibrit ucu kadar hizmet, dine hizmettir. Hepsi haktır. Çevremize baktığımız zaman başka başka meslekler icra ediliyor. Ve bu icra edilen mesleklerin hepsi haktır. Fakat içlerinde biri benim mesleğim olmasa diğer mesleklerde olmazdı şeklinde bir fikir beyan etse ne kadar gülünç olur. Yâda insanı oluşturan organlardan biri dile gelse; ben olmasam bu vücut yürümez dese ne kadar gülünç olur. Bir organ diğerinin tamamlayıcısıdır. Tüm organlar benim mesleğim(görevim) haktır diyebilir. Fakat yalnız benim mesleğim haktır diyemez...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.