banner2


Wikipedik bilgiye göre Bayram; Türkçe (Bay/May) kökünden türemiştir. Zenginlik, yücelik ve kutluluk bildirir. Kelime en eski Türkçe örneklerde badram olarak geçmektedir. Kelime Orta Farsçada paδrām ve aynı anlamda Soğdcada patrām yazımı ile neşe, huzur, mutluluk, sessizlik demektir. İran dillerinde pati- geri, tekrar + rāma- sükûn, barış ve mutluluk. Beyrem veya Mayram olarak da söylenir.
Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.
Özellikle son 100 Yılda İslam âleminde bütün bayramlar buruk kutlanır. Her yıl İslam âleminin bir başka bölgesinde kan ve gözyaşı akıyor. Bu da ihlâslı insanları buruk bir sevince itiyor.
Bu yıl ki 3. Yılına girdi; Suriye’de kan ve gözyaşı artarak devam ediyor. Mısır’da Siyonist Uşak sisi darbesi sonrası Müslümanların sıkıntısı had safhada! Her gün masum insanlar katlediliyor.
Arakan’da, Myamar’da, Keşmir’de, Filistin’de, Afganistan’da, Çeçenistan’da Doğu Türkistan’da ve ismini anamadığım tüm bölgelerde kan var!.. Gözyaşı var!..
Her bayram tüm Müslümanlar bir birinin bayramını kutlarken; “ Bayramın İslam Âlemine Hayırlar Getirmesini dilerim” diye bir temenni ekler. Ama her yıl bir önceki yılı arar hale geliyoruz.
Bu kaçıncı bayramdır İslam âleminde hep kan ve gözyaşı var!.. Biz dua ederiz, dualarımız kabul olmaz! Belki hakkımızda bu hayırlı. Belki de dualarımızın Allah Katında bir kıymeti yok!..
Biz dönüm dolaşım aynı temennileri tekrarlarız. Zaten biz duadan başka ne yapabiliriz ki?
Buradan bir kez daha o ayeti hatırlayalım; "Deki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var."(Furkan suresi 77.Ayet)
Biz rabbimizin katında ehemmiyetimizi kaybetmeyelim. Hep dua edelim.
Rabbim; Bayram bize, ailemize ve tüm Müslümanlara hayırlar getirsin. Bizi annemizi babamızı ve tüm Müslümanları bağışla. Bayramları gerçekten yaşamayı nasip et!.  İslam Âlemine Hayırlar Getirmesine vesile kıl!..
Musa A.S’ın duasıyla devam edelim; “Ey Rabbim! Beni ve kardeşimi bağışla. Bizi kendi rahmetine sok. Sen merhametlilerin en merhametlisisin” 7. Sure (A’râf Suresi 151. Ayet)
"Rabbimiz buyurdu ki: Bana dua edin size cevap vereyim." (Mü'min suresi 60. Ayet)
Dualarımızın gerçekten kabul olunacağı Nice Bayramlara!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.