banner2

Antalya'nın Lara semtinde çılgınlık sayılabilecek bir olay yaşanıyor. Lara Çağlayan Mahallesi 2080 Sokak'ta bulunan Fevziefe Sitesi, 2008 yılının Ekim ayında inşaatı tamamlanarak kullanılmaya başlandı. Buraya kadar her şey normal… Asıl ilkellik bundan sonra başlıyor.

3 bloklu 82 daireden oluşan sitenin girişine arazi sahibi Fevzi Efe tarafından, üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk resmi bulunan, 'Atatürkçü, laik, demokratik insanların yaşadığı sitedir' yazılı tabela asıldı. İlkelliğin bu kadarına da pes doğrusu… Şu an hayatta olmayan ve kendisini Atatürkçü olarak tanımladığı söylenen Fevzi Efe, kendi adını verdiği sitede Atatürkçü ve laik olanların oturmasını nasihat etmiş.

Bugün yaklaşık 300 kişinin yaşadığı sitenin her 3 blokunun da girişinde site yönetimi tarafından asılmış, "Çağdaş sitemizde çağdaş bir yaşam için kurallar" yazılı bir pano bulunuyor. Panoda yazılan kuralların birinci maddesi, 'Laik- Demokratik- Atatürkçü düşünceye sahip olmak', ikincisi ise 'Çağdaş bir sitede yaşamaya hazır komşuluk ilişkilerine vakıf olmak' olarak sıralanıyor. İmanın şartları gibi adeta… Asıl gariplik de burada başlıyor.

Sitenin arsa sahibi Fevzi Efe'nin torunu olan ve aynı sitede su dağıtım firması bulunan İbrahim Efe, tabelayı dedesinin yaptırdığını ve bununla kendisinin de gurur duyduğunu söylemiş. Sitede kesinlikle ayrımcılığın söz konusu olmadığını belirten İbrahim Efe, "Tabela dışında sitede farklı bir uygulamamız yok. Diğer tüm sitelerde idare şekli ve yaşam nasılsa, komşuluk ilişkileri ne boyuttaysa burada da öyle" demiş.

Torun böyle desin ama Taraf yazarı Yıldıray Oğur'un anlattığına göre referandumdan önce sitedeki kapılar idare tarafından sık sık çalınıp, "Hayır"ın faziletleri anlatılmış. Sanki kabirde ilk sorulacak sorulardan birisi "Sen evetçi miydin, hayırcı mı?"

Şimdi başımızı iki avucumuz arasına alıp düşünelim: Acaba bir muhafazakâr vatandaş "İslamcı ve Muhafazakâr Site" diye bir tabelayı apartmanına assaydı Türkiye'de neler yaşanırdı?  Çağdaş düşünceye sahip kesimde 7,5 şiddetinde bir deprem yaşanmaz mıydı? "Bu ne cüret? Bu ne ukalalık? Bu ne aymazlık? T.C. Devletine bu ne kalkışma? Bu ne bölücülük denmez miydi?

Şimdi muhafazakârlığıyla bilinen Antalya gibi bir büyük kentimizde, kapısına "Atatürkçü, laik, demokratik insanların yaşadığı sitedir" ibaresi yazılı bulunan bir site vardır. Fakat malum yazılı ve görsel basının gıkı çıkmıyor.  Bu dehşetli hadiseden bahsedenler de yorumsuz haber olarak veriyorlar.

Aslında Türk Milleti bu sivri akıl sahiplerinden çok rahatsız da değiliz. Zira anlıyoruz ki, 80 yıldır halkın sırtında bir kambur olan çağdaşlık ve Atatürkçü düşünce, 82 dairelik bir siteye sıkışacak kadar minimize olmuş durumda. O Anayasayı okuyanlar iyi hatırlarlar: 1961 Anayasasının başında "27 Mayıs devrimini yapan Türk Milleti…" diye bir ibare yer almıştı. Tabi utanmadan Türk Milletine iftira ediliyordu. Çünkü Türk Milleti kendi seçtiği başvekili idam eder miydi?  Ne var ki, milletin temsilcileri daha yeni yeni bu kuyruklu yalana cevap veriyorlar.

Nereden nereye?

Taraf yazarının dediği gibi, şeflik sistemiyle yönetilen bu siteyle ilgili internetteki esprilerden birkaç tanesi şöyle:

Asansörlerde maksimum 4 Atatürkçü: 320 kg uyarısı var.

Çimlerin üzerinde "Gazi de çimlere basmazdı" tabelası asılı.

 Kısacası, "Atatürkçü, laik demokratik insanların yaşadığı bir site" yazısını görenler bir garabetle karşı karşıya olduklarını anlıyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.