banner2

Türkiye’de yapılan 7 Haziran genel seçimleri sadece AK Parti için değil tüm partiler için sürpriz sonuçlar çıkardı.

Mesela Türkiye'nin en zenginlerinin yaşadığı Etiler, Bebek, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi gibi semtlerde HDP sandıklarından birinci ve ikinci parti olarak çıktı. HDP, İstanbul Boğazı'nın en önemli semti olan Bebek'te yüzde 45 rekorunu kırdı. Nişantaşı'nda HDP'ye giden oy oranı yüzde 80'leri aştı. Etiler'de ise HDP'nin oy oranı yüzde 20 olarak kayıtlara geçti. Hâlbuki bu semt daha önce HDP çizgisindeki partilere tek bir oy bile çıkmamıştı.


Seçimlerin bir diğer büyük sürprizi ise İstanbul genelinde HDP aldığı 1.030.761 oyla Yüzdeki 12,4 oranına sahip olurken Türk milliyetçiliği yapan MHP 918.356 oyla yüzde 11,07’de kaldı.
İşin bir de başka boyutu var… Ve asıl üzerinde düşünülmesi gereken sürpriz de işte burada…
Bilindiği gibi paralel yapı bu seçimde HDP’yi destekledi… Ulusal bir gazetede şöyle bir haber vardı: "Mardin ve Hakkâri’de görev yapan subay, astsubay ve Emniyet amirlerinin de; paralel devlet yapılanmasının talimatı üzerine HDP’ye oy verdiği ortaya çıktı”
Haberin devamında; Hakkâri’deki asker ve polis lojmanlarında HDP birinci parti oldu. Sümbül Anadolu Lisesi’nde oy kullanan subay ve astsubayların yüzde 85,4’ü HDP’ye oy verdi. Gazi mahallesi Kız Meslek Lisesi’nde oy kullanan polis ve eşlerinin sandığında HDP yüzde 85.66 oy çıktı.
Mardin’de tugay ve tümende kalan askerler Artuklu ilçesi Ofis Mahallesi’nde bulunan Gülseren Enver Tüfekçioğlu İlkokulu’nda oy kullandı. Askerlerin oy kullandığı sandıkta HDP oy patlaması yaşadı. HDP’ye yüzde 95,4 oy çıktı.
Şimdi durup düşünmek lazım!.. HDP bir siyasi parti… Yoğunluk olarak Kürt nüfusunu temsil eden bir parti! Ama herkesten oy talep eden bir parti. Herkeste istediği partiye oy vermekte serbest… buna asker ve polis de dahil!..
Ama!..
Eğer haberde iddia edildiği gibi dışarıdan talimatla herhangi bir partiye oy kullanmışlarsa burada çok vahim bir durum var!.. ki bundan önce güvenlik güçlerinin gözünde hep “PKK destekçisi” olarak bakılan bir partiye bu seçimde yüzde 95’lere varan oranda destek görmesi bu tür iddiaları güçlendiriyor.
Kendi oyunu kullanırken bile dışarıdan birilerinin talimatlarıyla hareket eden güvenlik güçleri içerisine yerleşmiş bu kişiler, güvenliği sağlarken de bu tür talimatlara bağlı kalırsa oluşacak tahribatı siz hesap edin!..
Kimin eli kimin cebinde, kim kiminle hareket ediyor belli değil!.. Allah bu milletin sonunu hayretsin.


NOT: Son günlerde doğu bölgesinde birileri yaraları kaşıyarak toplumsal karışıklık çıkarma peşinde… İnsanlarımız bu tür mihrakların oyununa gelmemeli… Bu  kan emici mihrakların her oyununu şimdiye kadar devletin güvenlik güçleri boşa çıkardı. Bundan sonra da daha dikkatli olmalıyız. Bizim bir birimize karşı kazanacak zaferimiz yok. Komşumuz Suriye’de kim zafer kazandı? Ya da kazanabilir? Ve en önemlisi kazanç diye bir şey kaldı mı? Dikkatli olalım! Allah’a tevekkül edelim!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.