banner2


Ahlak bir toplumu ayakta tutan sutunlardır. Semavi Dinlerin hepsinde Ahlak ve Ahlak ilkeleri vardır. Ahlak anlayışı sadece Müslümanlarda değil, tüm insanları ilgilendiren bir konudur.

Ahlak; Huy, tabiat, seciye, insanların manevi nitelikleri tutum ve davranışlardır. Ahlakla ilgili iki ayet bir Hadis mealini vereyim: "Yer yüzünde kibir ve azametle yürüme, çünkü sen asla Arzı (Yer küresini) Yaramazsın. Ve boycada dağlara erişemezsin" isra süresi 37 Ayet. "muhakkakki, biz seni en yüksek Ahlak üzere halk ettik." Kalem süresi 4.Ayet "Ben gü zel Ahlakı tamamlamak için gön derildim." Muvatta Hüsnül Halk. 8

Ahlak: fertte olmalı, toplumlarda olmalı, uluslararası ilişkilerde olmalı Ticarette, Siyasette, yöneten, yönetilenlerde,ekranlarda, sosyal medyada da olmalıdır. Teknoloji asrında insanlık Ahlaksızlıkla boğuşuyor. Siyaset; yönetim, sorunlara çözüm sanatı iken,yanlış politikalarla in sağlığı katmerli sorunlarla boğuşturuyor. Yalan üzerine kurulu sözde demokrasi insanlıkta ne Ahlak ne vicdan nede Adalet bırakmadı.

Demokrasi, Din, Dil, vatan, beka, Bayrak, Ezan marketlerini açanlar karun gibi zengin oldular. Hem de tüm Ahlak ilkelerini çiğneyerek  Ahlaksızlık insani ilişkileri zehirleyen kanser mikrobudur. Yalan söylemek,iftira atmak,kandırmak, başa kalkmak, büyüklük taslamak, insanları dininden, dilinden, siyasi görüşünden ötürü küçük görmek ahlaksızlıktır.

Ahlaksızlığın nedenleri Cehalet, Açlık, Adaletsizlik, istibdat hurriyetsizlik ise de yer yüzünde haksızlığın failleri aydın geçinen, okuyan kesimdir. Okuyan kesim Ahlak ilkelerini çiğniyorsa eğitim sisteminde bir Ağu var demektir. Hangi ülkede suç oranı yüksek, ceza evleri tıklım dolu ise O, ülkede Ahlak ilkeleri zedelenmiştir.

Televizyon Ek ranlarında ahlaksız diziler, sosyal medyada Ahlak bozucu ifadeler Ahlaksızlık yuvalarıdır. Ahlaksızlığı Kuluçka gibi üretiyor. insanda Ahlaksızlık mikrobuna yakalanıyor. Hadiste efendimiz (S.A.V) Ben güzel Ahlakı tamamlamak için gön derildim buyuruyor.

islami, insani, vicdani ne kadar Ahlaki ilkeler varsa hepsi Ahir, ağır zaman Peygamberinde toplanmış ve son bulmuştur. Başka yerde insana kurtuluş reçetesini aramak beyhudedir, Akıl tutulmasıdır. insanda Ahlak, Adalet ilişkisi arabanın yakıtı gibidir. islam ülkelerinin halkı, yöneticileri sözde Müslümandır. yaşam tarzları ekonomik durumları uygulanan Adalet anlayışları, insana değer ölçüleri, Ahlak ilkeleri yerle yeksandır. Açlıkla, Cehaletle, gözyaşı ile, zulümle, ölümle, Deniz suların da boğulmayla, göçle,hastalıklarla boğşuyorlar. Yönetenlerce batı batıl reçeteleri ile insanlık huzur bulmamış bulmayacaktır da. Halkını kandırmak için iki ekranlı olanlar yönetenler, Yönetilenlerin haklarını gasp etmiş,ipoteklemiştir.

600 Yüz yıldan beri tüm baskılara rağmen, kaynakları sömürülmelere rağmen İslam izini kayıp etmeyen Mazlum Afrika halkı darbeyle batı ve batıla isyan bayrağını açmıştır. Hayırlara vesile olsun. Ahlakı Haseneden kastım İslam toplumu yöneten yönetilenler bizi ayakta tutan Adabı muaşeret kaiderini toptan kayıp Etmiştir.

Yeniden ihyası lazım ki, toplum huzur bulsun.Top yekun  Ahlakı Hasene ile kuşanalım badirelerden kurtu lalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.