banner2

 
Hac İslam'ın şartlarından biridir. Üç yıl korona hastalığından sonra ilk olarak yaş aranmaksızın Hacılar kutsal beldere giderek kazasız belasız Hac görevini yapıp Ülkelerine döndüler.

Haclar mebrur, Saylar meşkur olsun. Bu Yıl Ülkemizden yüz bine yakın Hacı adayı Hac yaptı.Toplam Hacı sayısı ise 2.Milyona yakın.

Hac zengine farz fakire farz değildir. Hacca gitmek her zaman değil ömürde bir seferdır. Bazı zengin kardeşlerimiz mükerreren Hacca gidiyorlar. Diyanetle ikinci sefer Hacca kayıt yaptıramadıkları için bir yolunu bularak 11 Bin, 20 dolarla özel Hac vizesi alıp Hacca gidiyorlar.

Umre mükerreren yapılabilir. Bir sefer Hac ile Farz üzerinden düştüğü halde yüklü parayla tekrar Hacca gitmek nahoş karşılanmıştır. Bir insan sevap
aşığı ise, ikinci, beşinci, daha fazla Hac parası ile sevap kazanabilir.

Maliyetlerin yüksek oluşundan çok genç yaşı 30.35 e dayanmış evlenemiyor. Genç Evlenirse ev kirasını veremiyor. Düğün eşyasını alamıyor, Geçim derdinden evlenmekten imtina ediyor. evlenemiyor. İşte Hac parası ile bu genç evlendirilse, yuvaları kurulsa ikinci Beşinci Hac sevabındandaha fazla sevap almaz mı? Ben alır diyorum.

Hac Müslümanlar için İslam kongresidir.Ümmetin sorunları konuşulur tespit edilir.Çozümler aranır.istişare kurulları kurulur. sorunları çözmek için seferber edilir
Hacda sembolik şeytan taşlarla taşlanır. Bir daha şeytanın semtine uğramamak üzere Allahla misak yapılır.

Hacda çok hacı ile konuştum.Çokları şikayetçi, sikayet ler en çok pahalılık paramızın düşmesi 100 TL.miz 13 suudi riyalı hacı; hocadan,otelden,yemekten, servisten, arafat ve müzdelifeye nakilden de şikayetçi.

Hac meşakkatır.Nebeviikaza rağmen Hac Umre turizme dönmüş Diyanette şirketlerde pasta kapma peşinde maliyetlerin yüksekliğinden külfeti Haci ve Umreci çekiyor. Diyanetin Umre fiyatlarına baktım çok yüksek Umre bağımlılığı olanlar hiç dinlemiyor.

İmamı Azam 50'nin üzerinde Hac yapmış, tüm sahabe ve sahabeler yine Hac yapmış kimse onlara Hacı demiyor. Ama Ahmet amca Ayşe hanım ömründe bir defa hacca gitmiş Hacı demesek insanı terslerler ne yapalım şuur meselesi. Haccın en büyük hediyesi Hurma, Zemzem ve Misvaktır. Zemzem Hurma ikiside şifa kaynağıdır. Misvak ise Sünnettir. Ayfon telefonlar, cincık boncuklar bu üç sünneti geçmiştir.  Kutsal mekanlar tam kapitalizm için emici pazar yerlerini andırıyor.

Hacılar soruyor biz görmeden Kurbanlarımız kesiliyor mu? Acaba hüsnü niyetle Allahu Alem.Hacdan dönenleri evinde iş yerinde ziyaret etmek adetlerimizdendir. Kul hakkını ilgilendiren bu gelenek bitmek üzeredir.

Beytullaha, Hacerül Esvede, Makamı ibrahim'e, Makamı İsmail'e sürülen eller, Ravzayı, Arafatı Sevr ve Nur mağaralarını, Cennetül Bakıyı, Cennetül muaallayı, Uhut Şehitliğini, gören gözler neden ziyaret edilmesin. Hac Umre dönüşü insanda bir değişim olmuşsa Hac ve Umre mebrurdur demektir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.