banner2
Öne Çıkanlar Sivas 4 Eylülspor Ayak Sağlığı HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan Bornavaspor Nicolò Zaniolo

Eğilmez; Urfa'da günü birlik yönetimle çok şey kaybetti

AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez 30 Mart yerel seçimlerini, İstanbul 3.bölge milletvekili ve Urfalı olan Nurettin Nebati'nin AK Parti Genel Başkan yardımcılığına getirilmesini değerlendirdi. Eğilmez, "AK Partinin Şanlıurfa'da rekor sayılacak düzeyde bir oyla kazanması bizim içim sürpriz olmadı. Parti teşkilatı olarak odaklandığımız bir oy oranıydı. Seçim öncesi yaptığımız toplantılarda 14 belediye'yi alacağımızı ve yüzde 60'ın altına düşmeyeceğimizi söylemiştim.
14 belediye başkanlığı içerisinde parti olarak kayıp edip üzüldüğümüz tek ilçe Suruç ilçesiydi. Çünkü cumhuriyet tarihinden bu yana yapılmayan hizmeti AK Parti son iki yılda Suruç'a getirdi. Suruç'a yapılan hizmetlerin karşılığı bu olmamalıydı. Kırsal kesimlerde görülen bu hizmetleri Suruç merkezinin de görmesini isterdik. Halk böyle istediyse bizde milletin kararına saygı göstereceğiz. Suruç belediyesi yıllardır hiçbir hizmet yapmamıştır. Suruç,100 bin nüfuslu bir ilçe ama ilçeye girdiğinizde 100 bin nüfuslu bir ilçe gibi durmuyor"dedi.

VATANDAŞLAR YÜZÜMÜZÜ BİR DAHA AK ETTİ
Eğilmez,30 Mart yerel seçimleri Şanlıurfa'nın istediği bir seçim sonucu oldu. Urfa'da çok güzel bir netice elde ettik. Bizim beklediğimiz bir sonuçtu. Vatandaşlar bir kez daha yüzümüzü ak ettiler. Bu desteklerinden dolayı tüm hemşerilerime teşekkür ederim.  Seçim öncesi yaptığımız tüm toplantılarda yüzde 60 civarında oy alacağımızı söylüyordum. Ve öylede oldu. Bir kere daha gördük ki vatandaşlar hizmet getiren partiye yok demiyorlar. Hizmet konusunda AK Parti olarak nasıl çalışıyorsa vatandaşlar da seçim günü aynı hızla çalışıp AK Partiye oy verdiklerini söyledi.
Eğilmez, seçim öncesi parti olarak belirlediğimiz hedef 14 belediyenin tamamını almaktı. Özellikle Viranşehir'de çok sıkıntılar yaşadık. BDP'nin Viranşehir'de barış ve demokrasiye yakışır bir tavrı olmadı. İstenmeyen olaylar neticesinde ilçeyi kayıp ettik. Ama belediye meclis üyeliğinde çoğunluk AK Partidedir. O yüzden Viranşehir'i de almış sayıyoruz. Bunun dışında Bozova, Halfeti ve Suruç bu 3 ilçeyi kayıp ettik. Büyükşehir ile birlikte 10 belediye başkanlığını kazandık. Bu bir başarıdır. Beklemediğimiz bir sonuç değil aksine beklediğimiz bir sonuç olduğunu ifade etti. 

YAPILAN YATIRIMIN KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI
Suruç'ta AK Partinin çok büyük yatırımlar yaptığını belirten Eğilmez, çok kısa bir sürede 18 kilometre uzunluğunda bir tünel yaptık. Yaptığımız yatırım sonucunda uzun bir aradan sonra Suruçlular suya kavuştu. İlçeyi kayıp ettiğimizden dolayı üzüldük. Açıkçasını söylemek gerekirse Suruç'u alacağımızı düşünüyorduk. Ama kısmet vatandaşlarımızın takdiridir. Halk böyle istediyse bizde milletin kararına saygı göstereceğiz. Ama bu yapılan hizmetleri istiyorduk ki Suruç merkeze de yansısın maalesef Suruç belediyesi yılardır hiçbir hizmet yapmamıştır. Suruç,100 bin nüfuslu bir ilçe ama ilçeye girdiğinizde 100 bin nüfuslu bir ilçe gibi durduğunu belirtti.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANIMIZ TECRÜBELİ
Eğilmez, Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç tecrübeli biridir. Daha önce Urfa'da 2,5 yıl valilik yaptı. Valilik süresince kırsal kesimi fazla gezip bilen birinin bu kesimlere hizmet götüreceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.  Başkanın tecrübelerinden ve aynı zamanda bürokrasi tecrübelerinden faydalanacağız.

YILLARDIR URFA GÜNÜ BİRLİK YÖNETİLDİ
Eğilmez, Yıllardır Şanlıurfa çok ileri düşünülmeden yönetildi. Günü birlik Urfa yönetildi. Artık bu kabuğu kırmak gerekiyor. Urfanın artık 10-20 ve daha fazla yılını düşünmek gerekiyor. Öyle geniş uzun yıllar düşünülürse Şanlıurfa'da çok güzel şeylerin olacağından eminim. Çünkü Şanlıurfa'da o potansiyel var. Suruç, Harran ovası sulamaya kavuşmak için gün sayıyor. allah kısmet ederse Viranşehir ovasının temelini atacağız. Enerji ile ilgili sıkıntılar bitecek. Bunların hepsi olduğu zaman yatırımlar artacak. Gelecekte Şanlıurfa çok önemli bir şehir olacaktır. 
Nurettin Nebati hemşerimizdir. Birlikte çalıştığımız bir ağabeyimiz. 3 yıl bölge koordinatörlüğümüzü yaptı. Daha önce Fikri Bey bölge koordinatörümüzdü, Bakanımız oldu. Nurettin Bey genel başkan yardımcımız oldu. Bunlar bizim çok sevindirdi. İnşallah Nurettin Nebati için hayırlı olur.  Ankara'ya gittiğimizde hayırlı olsuna gittik. Nurettin Nebati'nin tüm Urfalılara selamı vardı. Nebati'nin selamlarını buradan sizin aracılığını iletiyorum. 
2011 yılında genel seçimlerde Şanlıurfa'ya verdiğimiz 400 proje sözünü nasıl tuttuk ise yerel seçimlerde verdiğimiz 763 projenin de sözünü tutacağız. 763 proje sözünü verirken 14 belediyenin tamamı için verdiğimiz sözdü. 4 ilçeyi kayıp ettik. Netice itibarı ile kazanmadığımız ilçelerde sıkıntılar yaşayacaktır. Hangi belediyelerde ne söz verildiyse tutulacaktır" şeklinde konuştu.

Şeyhmus Aydoğdu / Gapgündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.