banner2
Öne Çıkanlar büyükşehir Kenan Poleo Letná Stadyumu Celalettin Erkmen ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim

'Yıllardır bugünü dört gözle bekliyorduk'

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek için Gaziantep İl Müftülüğü tarafından düzenlenen törenle hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara uğurlanan hacı adayları, aileleri tarafından dualar eşliğinde uğurlandı.

Hac ibadeti görevini yerine getirmek için Gaziantep’ten kutsal toprakların yolunu tutan gözü yaşlı hacı adayları, duygularını İLKHA ile paylaştı.

8 yılı aşkın süredir kuranın kendilerine çıkmasını beklediklerini belirten Gaziantepli hacı adayları, her yıl milyonlarca Müslümanın gitmeyi istedikleri günü hasretle beklediklerini belirterek, hac farizasını yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Kutsal topraklara doğru hareket eden hacı adaylarının ortak dua ve temennileri arasında Türkiye’de yaşanan şiddet olaylarının son bulması da var. Tüm İslam âlemi için de dua edeceklerini belirten hacı adayları, “Tüm Müslümanların selamete kavuşması için dualar edeceğiz. İnşallah Türkiye üzerinde kirli hesabı olanlara da beddua edeceğiz. Kürt-Türk kavgası diye bir şey yok. Birileri sadece bizleri kutuplaştırmak istiyor. Allah (c.c) fırsat vermesin. Öyle umut ediyoruz ki Allahu Teâla dualarımızı kabul eder.” şeklinde konuştular.

9 yıldır hep gözyaşları içinde dua ederek bu günü beklediğini belirten hacı adaylarından Mustafa Çelik, “9 senedir hacca gitmek için bugünü bekliyordum. Her gün dua ediyordum. İnşallah bu yıl kuram çıkar da hacca giderim. Rabbime şükürler olsun 9 yıl aradan sonra kuram çıktı. Rabbim herkese nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Eşi ile beraber hacca gitmek için yola çıkan bir başka hacı adayı ise, gözyaşları içinde  “Allah’a (cc) hamd olsun. Yıllardır bu günü bekliyordum. Konuşamayacağım, çok heyecanlıyım. Bu güne kavuşacağıma inanamıyordum.” dedi.

Hac farizasını yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten bir diğer hacı adayı da, “Çok mutluyuz. Bu mutluluğumuzu kelimelerle ifade etmek mümkün değil, çok güzel bir duygu, Allah herkese bu duyguyu yaşamayı ve hacca gitmeyi nasip etsin.” diye konuştu.

Kutsal topraklarda Türkiye halkı için bol bol dua edeceğini ifade eden bir başka hacı adayı ise gözyaşlarına hakim olamayarak, yılardır bugünü beklediğini kutsal topraklara gitmek için 8 yıldır beklediğini söyledi.

Mutluluğu gözlerinden okunan bir başka hacı adayı ise, “Hacca gideceğimiz için çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Tam 8 yıldır bugünü bekliyorum. İnşallah bugün hasretimiz sona erecek. O kutsal topraklara girmeyi Allah (cc) herkese nasip etsin. Ülkemiz için dua edeceğim. İnşallah bu yaşananlar artık son bulur.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit -  İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.