banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Bitlis Diyarbakır Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş

Artık Serçelerinde bir günü var!

Dünya Serçe Günü 20 Mart Dünya Serçe Günü etkinliği kapsamında, Şanlıurfa'da Doğa Kültür ve Yaşam Derneği Üye ve gönüllüleri tarafından etkinlik gerçekleşti. 
Serçelerin bile azalmaya başladığı doğamızda farkındalık ve dikkat çekmek isteyen üyeler, etkinlik esnasında dürbün ve teleskoplarla serçeleri saydılar. 
Doğa Derneği Bölge Sorumlusu Turan Çetin yaptığı açıklamada; Serçe Nüfusu Hızla Azalıyor
Serçeler insanlığın değişimine en iyi uyum sağlayan kuş türlerinden biri. Buna rağmen son yıllarda nüfusları hızla azalıyor. 20 Mart Dünya Serçe Günü'nde tüm dünya bu küçük canlılar için harekete geçiyor. Ülkemizde ise son 3 yıldır doğa gönüllülerinin desteğiyle Dünya Serçe Günü kapsamında etkinlikler düzenliyoruz. Bu küçük dostlarımızın çağrısına bir an önce kulak vermek ve hayatlarımızdan çıkıp gitmelerinin önüne geçmek zorundayız dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.