banner2
Öne Çıkanlar Sivas 4 Eylülspor Ayak Sağlığı HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan Bornavaspor Nicolò Zaniolo

Harran İlçesinde Biçerdöver Kontrolleri Yapılıyor

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Çiftçilerimizin büyük emek ve masraflarla üretmiş oldukları hububatın, biçerdöverlerle hasat edilmeleri esnasında meydana gelen dane kayıplarını önlemek üzere 2014 yılı hasat sezonunda Harran Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğünce görevlendirilen teknik personeller tarafından tarla kontrolleri yapılıyor.


Harran Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğüne bağlı teknik personellerden Ziraat Mühendisi Hakan Kaplama ve Ziraat Mühendisi Halil Aldeniz konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundular.’’ Hasat öncesi ve sırasında biçerdöver sahiplerinin, biçerdöver operatörlerinin ve’de tarla sahiplerinin konuya hassasiyetle yaklaşmalarını biçerdöver sahipleri ve operatörlerin biçerdöverlerinin uygun bir şekilde bakım ve ayarlarını yaptırmalarını, biçerdöver sahiplerinin biçerdöver operatör belgesi olmayan sürücülere biçerdöverlerini kullandırmamalarını aksi halde cezai işlem uygulanacağını, hasat esnasında ürün sahiplerinin tarlasının başında bulunmalarını sık sık kontrol yaparak dane kayıplarını tespit ettiğinde operatörü uyarmalarını ve bu uyarıya uymayan operatörleri ilçe müdürlüğümüzü telefonla arayarak veya müdürlüğümüze gelerek şikâyet etmeleri gerektiğini bildirdiler.


Ayrıca biçerdöverle hasatta, dane kayıplarını kontrol etmek ve azaltmak amacı ile görevlendirilen ilçe müdürlüğü teknik personelleri olarak, ürün sahipleri, biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörleri gerekli kolaylıkları gösteriyoruz.


Aksi halde ürün kaybına sebep olanlar ile görevlilere karşı gelenler hakkında yasal işlemler yapılacağı uyarısında bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.