banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Diyarbakır Elazığ Bitlis

Gaziantep'te Müteşebbis Heyeti Toplantısı yapıldı

Vali Yerlikaya Başkanlığında gerçekleştirilen Müteşebbis Heyet toplantısında, 2015 dönemi faaliyetleri ve 2016 yılı hedefler ile gündemdeki diğer konular görüşüldü. Toplantıda ayrıca Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunları, çözüm önerileri ve ekonomik veriler de konuşuldu.

Toplantıya Vali Yerlikaya’nın yanı sıra Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Müteşebbis Heyeti üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Nakıboğlu, “2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat yapma, 350 bin kişiye istihdam sağlama, dünyanın bütün ülkelerine ihracat gerçekleştirme, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olma, en az 20 ulusal ve uluslararası marka oluşturma hedeflerimiz devam ediyor.” dedi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin elektrik tüketiminin 43 ilin tüketiminden daha fazla olduğunu söyleyen Nakıboğlu, “Hedeflerimiz doğrultusunda Gaziantep 5. OSB’nin komple dağıtımını 2014’te bitirdik. Alt yapı çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Şimdi 5. Bölgede 80’in üzerinde fabrika faal durumda. 120’nin üzerinde firmanın da inşaatı devam ediyor. Aylık 360 milyon kilovat saat elektrik tüketimimiz, 30 milyon metreküp doğalgaz tüketimimiz bulunmaktadır.”ifadelerini kullandı.

5. Bölge’nin tamamlanmasıyla çalışan sayımız 150 bin olacaktır

Gaziantep’teki çok sayıda yeni yatırımın olması sanayicilerin konulan hedeflere ne kadar inandığını gösterdiğini ifade eden Nakıboğlu, “Şu anda 130 bin olan çalışan sayımız, 5. Bölgemizin de tam anlamıyla hizmete açılmasıyla 150 bini bulacaktır. Buradan da göreceğiniz gibi kabuğuna sığmayan bir Organize Sanayimiz var.”şeklinde konuştu.

Türkiye için 2015’in zor bir yıl olarak geçtiğini ifade eden Nakıboğlu “Diğer ülkelere baktığımız zaman Türkiye için normal geçen bir yıl oldu. Seçimler bitti, beklenti sona erdi. Bundan dolayı 2016 yılı daha iyi geçer. Her ne kadar komşularla sorunlar varsa da bunların giderileceğini düşünüyorum.”diye konuştu.

 İtfaiyeye yeni araç takviyesi  

Başkan Nakıboğlu Müteşebbis Heyeti Toplantısı öncesinde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesine yeni alınan Akrep isimli aracı Vali Yerlikaya’ya ve GAOSB Müteşebbis heyeti üyelerine tanıttı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.