banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli sağanak ve yoğun kar yağışı var!

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Afyonkarahisar, Uşak, Hatay, Osmaniye, Konya, Niğde, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey, Adana'nın güney ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Niğde çevreleri ile gece saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Siirt ve Şırnak çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çanakkale ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güneyi ile Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın güney ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Niğde, gece saatlerinde Konya çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların; öğle saatlerinden sonra Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu 5/10

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 2/9

İzmir: Çok bulutlu 8/13

Adana: Çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 12/21

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 3/12

Batman: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 2/14

Van: Kar yağışlı -2/4 (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.