banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

ŞURKAV Mütevelli Heyet Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa İli Eğitim Kültür Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Mütevelli Heyet Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Yardımcısı ŞURKAV II. Başkanı Tarık AÇIKGÖZ’ün katılımıyla 31 Mart 2018 Cumartesi günü saat 10.00 da ŞURKAV hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirildi.
Vakıf mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kongre Divan heyeti başkanlığına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Vakıf II. Başkanı Tarık AÇIKGÖZ, Yönetim Kurulu üyesi M. Uğur Beyazgül ve Mütevelli Heyeti Üyesi Kadri Çetiner’in seçildiği toplantıda, vakfın Kasım 2017 - Mart 2018 tarihleri arasındaki faaliyet raporu, gelir gider tablosu, bilanço ve iç denetim raporu okunarak  kabul edildi. Vakıf tüzüğünün bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören gündem maddesi olan tüzük tadili ile ilgili tüm maddeler tek tek görüşülerek tüzük değişikliğine gidilmesine karar verildi.
  Toplantı sonunda bir konuşma yapan Şanlıurfa Vali Yardımcı ŞURKAV II. Başkanı Tarık AÇIKGÖZ, ŞURKAV’ın ilimizle ilgili tüm faaliyetlerde daha aktif olmasını, kültürel çalışmalar ile özellikle Kültür ve Tabiat Varlıklarının korunması için gerekli restorasyon çalışmalarına ağırlık verileceğini belirtti.  


ŞURKAV’DAN ÖĞRENCİLERE KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) ve Sabiha Özlek Anadolu Lisesi Müdürlüğü İşbirliği ile hazırlanan “Gençlerle Kültür ve Sanat Buluşmaları” etkinlikleri kapsamında Sabiha Özlek Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik, kültür sanat gezileri, konferanslar, kompozisyon yarışmaları ve e-dergi çıkarılması gibi faaliyetler programlandı. 
Faaliyetlerin ilki olan Kültür Sanat Gezilerine 03 Nisan 2018 tarihinde başlandı. Gezi kapsamında Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi, Geleneksel El Sanatları Merkezi, Geleneksel El Sanatları Müzesi, ŞURKAV Halilürrahman Kültür ve Sanat Külliyesi, Balıklıgöl Rızvaniye El Sanatları Külliyesi gezdirildi. Kültür Sanat Gezilerine Mayıs ayı sonuna kadar Sabiha Özlek Anadolu Lisesinin tüm öğrencilerin gezdirilmesi planlanıyor.
Bu amaç doğrultusunda yapılan etkinlikler ile öğrencilerin; merak sahibi, araştırmacı, entelektüel niteliklerini öne çıkarmak ve nitelikli bilgi edinilmesini sağlayarak, Şanlıurfa Kent ve Kültür hayatının bilinmesine, milli manevi, kültürel değerlerin tanınmasına, benimsenmesine, geliştirilmesine ve bu değerlerin korunarak gelecek nesillere, aktarılmasına katkı sağlamak, insani ve kültürel değerlere karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturularak toplumsal dayanışma ve bütünleşmeye,  öğrencilerin ders dışı kültür ve sanat faaliyetlerinde bulunmalarına fırsat tanınması hedefleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.