banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

İlk Özel Kütrçe Kanal Yayında

TRT'den sonra Kürtçe yayın yapacak ilk özel televizyon kanalı dün yayın hayatına 'Merhaba' dedi. Samanyolu Grubu'na bağlı olan "Dünya TV" Gaziantep'ten ulusal yayın yapıyor. Samanyolu Grubu'na bağlı Türkiye'nin ilk özel Kürtçe televizyon kanalı 'Dünya TV' yayın hayatına başladı. Gaziantep'ten ulusal yayın yapacak olan Dünya TV, Irak başta olmak üzere Suriye ve diğer Ortadoğu ülkelerinden de izlenebilecek. İlerleyen süreçte Arapça, Farsça ve İngilizce yayın da yapılacak.

Gaziantep'teki televizyon merkezinde görev alacak ekip özellikle Kürtçe bilenler arasından seçiliyor. Kanalda güncel programların yanı sıra Samanyolu TV'de yayınlanan birçok dizi ve yapım Kürtçe dublajla ekrana gelecek. Dünya TV yayın akışının renkliliği ve haber alanındaki zenginlik ile TRT 6'ya da ciddi bir rakip olacak.

GENEL MÜDÜR STV'DEN

Kanal izleyici kitlesi olarak özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yönelecek. Dünya TV'nin Genel Müdürü ise Samanyolu televizyonunun Ankara Temsilcisi Remzi Ketenciler olacak. Mesut Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Peyammer Haber Ajansı da Dünya TV'nin kısa süre sonra yayına gireceğini duyurmuştu.

Dünya TV'nin uydu frekansı şöyle:

Türksat 3A 11064 V (Dikey) 13000

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.