banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Sanlıurfa Balıklıgöl Nicolò Zaniolo

Balıklıgöl ve Urfa'yı konu alan bilgisayar oyununu yaptı

Bu sefer Şanlıurfalı hemşerilerimizi gururlandıran isim Hüseyin Tekke... Onun başarısı küçümsenecek gibi değil. İlk defa Şanlıurfa'da ve Balıklıgöl'de geçen bir FPS oyuna imza atan isimlerden. Hüseyin Tekke, 3d Max konusunda tam bir uzman. Öyle ki tüm urfayı mahalle mahalle modellemiş ve Urfa DUTY adlı oyunun tasarımcılığını ve geliştiriciliğini üstlenmiş.

Oyundaki görevlerin gençlerin çok hoşuna gideceğini söyleyen Halıcı "Ayhan ve Faysal adlı iki karekterimiz var. Bu karekterlerden Faysalı yöneteceğiz. Bu karekterler ile gençlere Şanlıurfa'yı tanıtacağız. Kimi zaman arkadaşı Ayhan ile Nevali Hotelde buluşacak, kimi zaman da yaralanan arkadaşını 500 yataklı hastaneye götürecek. Bazen de kaleye çıkıp fotoğraf çekecek. Böylelikle çocuklar ve şehre yabancı olan kişiler, görevleri yaparken urfayı tanımış olacaklar. Yani bu bir eğitim projesi aslında" diyor.

Proje, Güneydoğunun ilk ve tek oyun geliştirme platformu olan GAP GAME STUDIO ENTERTAINTMENT ile Hüseyin Tekke ortak yapımı olarak başlamış. Diş hekimi Mehmet Hamza HALICI' dan aldığımız bilgiye göre böyle bir oyunu yapma fikri Gap Bilişimciler Derneği çatısı altında yaptıkları bir toplantıyla oluşmuş. İlk önceleri Harran Üniversitesi işbirliğiyle Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Nizip yörelerinde oynanan PEÇİÇ adlı oyunu yapmaya karar vermişler ama bürokratların ve kentin ileri gelenlerinin ilgisizliği yüzünden projede pek fazla ilerleyememişler. Daha sonra çok farklı ve güzel bir senaryo hazırlayarak Urfa DUTY adlı oyunu geliştirmeye karar vermişler.

GAP GAME STUDIO ENTERTAINTMENT adına projeler hazırlayan Mehmet Hamza HALICI, bu projenin urfalı gençler için bir dönüm noktası olacağını ifade ediyor ve yetkililerden kendilerine destek olmasını istiyor. Mehmet Hamza Halıcı "Şanlıurfa'da bilişime gönül vermiş gençlerin kariyer yapacağı ve onlara yardımcı olunacağı bir ortam oluşturmak istiyoruz. Lütfen bize destek olun. Gereken destek verilirse ileride urfalı gençlerin neler yapacağına inanamayacaksınız." diyor.

Kentin ileri gelenlerine de seslenen Halıcı "Yetenekli gençlerimiz var. Onları doğru yönlendirebiliriz. Tek yapmaları gereken şey bizlere yardımcı olmalarıdır. Bu oyun öyle ya da böyle tamamlanır. Asıl sorulacak soruysa ben bu oyuna elimden gelen katkıyı sundum mudur. " diyor.

Kaynak: Ruhaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.