Suruç’ta Zehir Tacirlerine Jandarma Darbesi: Çok Sayıda Uyuşturucu ve Silah Ele Geçirildi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde jandarma ekiplerince uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda çok miktarda uyuşturucu madde, ruhsatsız silahlar ve mühimmat ele geçirilirken, 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Suruç’ta Zehir Tacirlerine Jandarma Darbesi: Çok Sayıda Uyuşturucu ve Silah Ele Geçirildi

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, kent genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şahıslara karşı yürüttüğü amansız mücadeleye hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince teknik ve fiziki takibi yapılan zehir tacirlerine yönelik 19 Haziran 2026 tarihinde düğmeye basıldı.

Narkotik Köpekleri de Katıldı

Belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen operasyonel faaliyete hassas burunlu narkotik köpekleri de destek verdi. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan detaylı aramalarda adeta bir suç cephaneliği ortaya çıkarıldı.

Jandarma ekiplerince yapılan aramalarda;

  • 290 gram esrar maddesi,

  • 50 gram sentetik uyuşturucu madde,

  • 53 adet sentetik ecza hap,

  • 2 adet ruhsatsız tabanca,

  • 3 adet tabanca şarjörü,

  • 1 adet av tüfeği,

  • 105 adet fişek ve

  • Uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

2 Gözaltı

Operasyon sonucunda yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma" ve "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından adli işlem başlatıldı.

Şanlıurfa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalıyla yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliği için narkotik suçlarla mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.