banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa’daki siyasilerin kandil mesajları


Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi başta olmak üzere Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen Miraç Kandili dolayısıyla birer kutlama mesajı yayınladılar.
BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm İslam Aleminin Miraç Kandilini kutladı. Başkan Çiftçi mesajında birlik ve beraberlik çağrısını yineledi. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çiftçi mesajında tüm vatandaşların Miraç Kandilini kutlarken, kandillerin birleştirici maneviyatının önemine dikkat çekti. 
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (A.S.) bu önemli günde mukaddes ve manevi bir yolculuk yaşadığını belirten Başkan Çiftçi, "Yüce Rabbimize hamdolsun ki beraberliğimizin en güzel örneğini sergilediğimiz şu günlerde tekrardan birlikte dualar edeceğiz. Güzel ahlakından, sevgisinden, doğruluğundan ve dürüstlüğünden örnek almamız gereken peygamberimizi her zaman ki gibi anarken ve yaradanımıza şükürlerde bulunacağız. Tüm bu vesile ile vatandaşlarımızın Miraç kandilini kutlarken, halkımızın böylesine önemli bir günü en güzel şekilde değerlendirmesi diliyorum" dedi.

BAŞKAN EKİNCİ’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Miraç’ın beşeri hislerden, tertemiz bir kulluğa geçiş olduğunu belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Miraç; Cenab-ı Hakk’ın daveti üzerine Cebrail’in (A.S.) rehberliğinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da ilahi huzura yükselmesidir.” dedi. Başkan Ekinci mesajında "İnsanlığın bitmiş olduğu bir anda ortaya çıkan ve cahiliye döneminde bir güneş gibi insanların üzerine doğan İslam Peygamberi olan Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) en önemli mucizelerindendir.

Miraç aynı zamanda mübarek Ramazan ayının da müjdecisi olarak kabul edilir. Bu mübarek günlerin feyiz ve bereket zincirlerinden bir halka olması hasebiyle Miraç'a ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduğumuzu hatırlatarak, aynı zamanda 5 vakit namazın bu gecede farz kılındığını bilerek, dünyada devam eden savaşların bir an önce bitmesi ve İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu durumdan kurtulup bir an önce felaha ve barışa ermesi için ümmet olarak dua etmemiz gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle başta Şanlıurfalı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik eder, Miraç Kandilinin tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisi ile İslam dünyasının içerisinde bulunmuş olduğu bu durumdan bir an önce kurtulmasını diliyorum" İfadelerini kullandı.

BAŞKAN DEMİRKOL: MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 13 Nisan’ı, 14 Nisan’a bağlayan gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında, İslam Aleminin Miraç Kandilini kutladı.

Başkan Fevzi Demirkol, yayımladığı mesajında; Miraç’ın Hz. Muhammed’in (SAV) ‘semaya’ yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuk olduğunu belirtti. Miraç’ın mucizevi bir buluşma olduğunu ifade eden Başkan Demirkol, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Mescid-i Haram’dan başlanarak, Mescid-i Aksa’ya ve oradan da Yüce Mevla'ya  yapılan yolculuk olan Miraç, bir arınma gecesidir. Miraç, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliştir. Böylesine mübarek bir geceye daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kadim gecenin müjdelerine nail, dualarına ortak olmanızı diliyorum. İbadetle geçirilmesi gereken bu mübarek gecenin, dargınlıkların da giderilmesine vesile olmasını niyaz ediyorum. Kutlu bir yolculuk olan Miraç Kandili’nin tüm İslam Alemine hayırlar, İslam Coğrafyasına barış ve huzur getirmesini temenni eder, tüm Müslümanların Miraç Kandilini kutlarım. Vatan savunmasında bugüne dek şehadet şerbetini içmiş tüm şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyor, gazilerimizi de hürmetle ve minnetle anıyorum.” 
BAŞKAN BAYDİLLİ'DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Baydilli mesajında Miracın kötülükten arınarak yüce mertebelere erişme anlamına geldiğini belirterek, bu gecenin arınma için fırsat olduğunu söyledi. 
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Miraç Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Baydilli tüm İslam aleminin kandilini kutlarken, bu mübarek gecenin kötülüklerin def'ine ve iyiliğin yayılmasına vesile olmasını diledi. 
Başkan Baydilli mesajında şunlara yer verdi: 
"Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılacak tüm duaların kabul olmasını diliyorum. Miraç Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Miraç, Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miraç, varlığın özüne ve anlamına bir yolculuktur. Çünkü Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, yüce mertebelere erişmek vardır. Bu mübarek gecenin hürmetine Allah bize de doğru yolda yürümeyi, her zaman İslam'a hizmet etmeyi nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle Şanlıurfalı hemşerilerimin ve bütün İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik eder; aramızdaki sevgi ve kardeşlik duygularının artmasına, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olması temennisiyle saygı ve selamlarımı sunarım”


Büyükelçi Önen’den Mirac Gecesi mesajı;

“İslam ülkelerindeki şiddet ve zulmün son bulmasına vesile olsun”

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Mirac Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Büyükelçi Önen mesajında, mirac gecesinin birlik ve beraberliğimize, İslam ülkelerindeki şiddet ve zulmün son bulmasına, huzur ve barışa vesile olması dileğinde bulundu.

5 vakit namaz, Cenab-ı Allah'ın bize miraç hediyesidir
Miraç olayının Hadis-i Şeriflerle sabit olan Peygamber Efendimizin mucizelerinden biri olduğunu belirten ÇHC Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, “Bilindiği gibi, Mirac Gecesi Recebin 27. gecesidir. İsra suresinin ilk âyet-i kerimesinde de bildirilmektedir. 13 Nisan 2018 Cuma gününü 14 Nisan 2018 Cumartesi gününe bağlayan gece Mirac gecesidir. Resulullah efendimizin göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. Mirac, Peygamberimizin (sallahü aleyhi vesellem) yüce makamlara yaptığı ulvi bir yolculuktur. Bu gecede Hz. Peygamber (sallahü aleyhi vesellem) ilahi davete icabet ederek, Cebrail ile birlikte önce Mescid-i Aksa'ya, daha sonra semalara ve 'Sidretül-Münteha' denilen yüce makama çıkarılmış ve kendisine melekut âleminin sırları gösterilmiştir. Diğer Peygamberlerin mucizelerinde olduğu gibi miraç hadisesi de insanoğlunun ufkunu açan ve ona ileride insanlık için maddi ve manevi açılım ve hizmetler gösteren bir mucize ve ilham kaynağıdır” dedi. 

5 vakit namazın miraç gecesinde farz kılınmış olduğunu belirten Büyükelçi Emin Önen, “Hz. Peygamber'in ümmetine bahşedilen ilahi bir hediyedir. Dolayısıyla namaz, ibadet olarak dinimizin ilk emri, dinin direği, imanın göstergesi ve amellerin Allah'a en sevimli olanıdır. Miraç Gecesi, ilahi rahmete erişmek ve kulluk bilinci ile ibadet, dua ve niyazda bulunmak için müminlere bir fırsat vesilesidir. Bu sebeple, hata ve günahlarımızdan pişmanlık duyarak kendimiz, ülkemiz ve İslam aleminin huzuru için dua ve niyazda bulunalım. Cenab-ı Allah’ın bize miraç hediyesi olan beş vakit namaz ibadetimize önemle sahip çıkalım. Namazın bizler için Cenab-ı Allah ile manevi bir bağlantı vasıtası ve bir nevi mirac olduğunu unutmayalım. Bu münasebetle değerli hemşehrilerimizin, bütün halkımızın, İslam âleminin Mirac Gecesini ve üç aylarını tebrik ediyor, bu gecenin İslam aleminin birlik ve beraberliğine, çevremizde cereyan eden savaş, şiddet ve zulmün son bulmasına, huzur ve barışın oluşmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz” diyerek İslam aleminin ve Şanlıurfalı hemşehrilerinin mübarek Mirac Gecisini tebrik ettiğini ve hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti.

Her sorumluluk bir emanettir 
Büyükelçi Önen, açıklamalarına şöyle devam etti;
“Tarih boyunca farklılıkları zenginlik olarak kabul etmiş bir medeniyetin mensupları olarak birbirimize her zamankinden daha çok hoşgörü göstermeliyiz. Birbirimizle daha çok konuşmalıyız, daha çok dinlemeliyiz, daha çok anlamaya çalışmalıyız. Bu mübarek gecenin dünyamızı aydınlatmasını, yüreklerimize ebedi bir diriliş ve sonsuz bir huzur getirmesini diliyoruz. Miraç, bir arınma ve Allah'a yükseliştir. Allah'a yükselmenin yolu ise; heva ve heveslerinden, hırs ve intikam duygularından, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah'ın yoluna girmektir. Bugün miracın yücelme ve yükselme anlamlarını dikkate alarak bireyin, toplumun ve bütün insanlığın maddi-manevi yükselişi üzerinde yeniden düşünmeliyiz. Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Her sorumluluk bir emanettir ve emaneti omuzlarında taşıyan her insan, her türlü kin ve öfkeden, haset ve fesattan, gurur ve kibirden uzak durarak bütün insanlara hatta bütün mahlûkata karşı mütevazı ve alçak gönüllü olmak zorundadır. Zira Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in ifadesiyle tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir. Nefsimizin ölümcül zaafları bizi her türlü miraçtan, yüceliş ve yükselişten alıkoyar. Yeryüzünün bütün canlılarına olduğu gibi yaratılmışların en seçkini ve şereflisi olan insana hürmet etmeye, insanın ve bütün canlıların hukukunu korumaya mecbur ve mahkûmuz. İdrak edeceğimiz Miraç Kandilinin bütün yaratılmışlara, yediden yetmişe bütün milletimize, İslam ümmetine ve tüm insanlığa hayır, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, bütün müminlerin bu aydınlık gecelerini tebrik ediyoruz” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.