banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Urfa'da Güvenli Okul Projesi hayata geçti

Şanlıurfa Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü yapılan açıklamada şöyle denildi; İçişleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 20 Eylül 2007 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü" çerçevesinde, 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yönelik çalışmalar başlatılarak "Güvenli Okul Projesi" hayata geçirilmiştir. Proje ile okullarımız ve yakın çevresinin tamamıyla güvenli mekânlar haline getirilmesi hedeflenmektedir.

Projenin uygulanması kapsamında;

>      Eğitim ortamlarının her yönüyle güvenliğinin sağlanması,

>      Eğitim ortamındaki herkesin bilhassa çocuklarımızın şiddet olaylarına karşı korunması,

>      Eğitim çağındaki çocuk ve gençlerimizin madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlık edinmelerinin önüne geçilmesi

>      Zararlı elektronik oyunların olumsuz etkilerine karşı önlemler alınması,

>      Okul servis araçlarına yönelik denetimlerin artırılması,

>      Öğrencilerin ruhsal, bedensel ve cinsel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek müstehcen neşriyattan ve diğer olumsuz unsurlardan korunmasına yönelik tedbirlerin artırılması,

>      Öğrencilerin yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerin olumsuz etkilerinden uzak tutulması,

>      Okullarımızdaki mevcut koruyucu ve önleyici güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi temel amaç olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda;

İl Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk bölgesinde bulunan ilk, orta, lise ve dengi okullar çevresinde 35 adet resmi motorize ekip görevlendirilmiş, okullara Müdürlüğümüzde görevli 140 rütbeli personel, okul irtibat görevlisi olarak atanmıştır. Hizmet yürütecek okul irtibat görevlileri, eğitim kurumlarında sürekli bekleyen personel olmayıp, okul güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması için okul yöneticilerinin irtibat kuracakları, varsa güvenlik sorunlarının paylaşılacağı görevliler olarak tayin edilmiştir.

Ayrıca okullarda meydana gelebilecek ani ve kriz niteliği taşıyan olayları kontrol altına almak amacıyla üç adet kriz müdahale ekibi oluşturulmuştur.

Projenin ilerleyen aşamalarında eğitim ve öğretimin güvenliğini olumsuz etkileyen okul içi ve dışı faktörler değerlendirilerek, yeni çözüm modelleri geliştirilecek ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.