Haccda büyük facia: 310 ölü
Bugün Minada meydana gelen izdihamda hayatını kaybeden hacı sayısı 310 çıkarken, yaralı sayısının 500e yaklaştığı ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Dün geceyi Arafatta geçiren hacıların şeytan taşlamak için gittikleri Minada yaşanan izdihamda yaşanan faciada ölü sayısı artıyor.
Suudi Arabistan Sivil Savunma Biriminin yaptığı son açıklamaya göre faciada ölenlerin sayısının 310, yaralıların sayısının ise 450nin üzerine çıktığı belirtildi.
Edinilen bilgilere göre izdiham Minada şeytanı taşlayan hacıların geri dönmesi sonucu yürüyen merdivenlerin başında meydana geldiği ve çok dik olan yürüyen merdivenlerin üzerinde de düşmelerin meydana geldiği ifade edildi.
Bu gün saat 10.15 sıralarında meydana gelen izdihamda kapanan yolun yeniden ulaşıma açıldığı ve izdihamda vefat eden ve yaralananların tahliye edilmesi için de bir koridor oluşturulduğu açıklandı.
Havanın çok sıcak olduğu belirtilen bölgede vefat edenlerin arasında yoğunlukla yaşlı ve zayıf hacıların olabileceği belirtiliyor.
Diyanetten yapılan ilk açıklamalara göre ise şu ana kadar Türkiyeli hacıların vefat ettiğine dair bir haberin olmadığı belirtildi. Ancak net olmamakla birlikte 10a yakın yaralı Türkiyeli hacının olduğu da gelen bilgiler arasında.
Hayatını kaybeden birçok hacının ise izdihamda yaşanan bölgede sıkışmaları sonucu yükseklikleri 6-8 metreyi bulan köprülerden düşme sonucu meydana geldiği belirtiliyor.
Bölgede şu anda 4 bin sağlık personelinin 200'e yakın ambulansla yaralananlara müdahale ettiği belirtildi. (İLKHA)