banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Servis Araçları İçin O Şart Kaldırıldı

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazetede yayınlanan yeni Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile 2017 yılında çıkarılan "Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları oniki yaşından büyük olmayacaktır" şartı esnetildi. 

Yapılan Değişiklik ile 12 yaşını bitiren okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, muayeneden geçmiş olması kaydıyla 2 yıl daha taşımacılık yapabilecek. Özellikle okul servis işleri yapanları zor durumda bırakan "Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları oniki yaşından büyük olmayacaktır. Taşıtların yaşı fabrikasınca imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanacaktır" bu maddenin esnetilmesi memnunyetle karşılanacak.

İŞTE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YENİ YAYINLANAN O YÖNETMELİK: 

OKUL SERVİS ARAÇLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 25/10/2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 3 – (1) 2019 ve 2020 yılları itibarıyla on iki yaşını bitirecek ve okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, muayeneden geçmiş olması kaydıyla 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (f) bendindeki şart 1/7/2021 tarihine kadar aranmaz.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mr.Zotto 4 yıl önce

Batıda insanlar araç yaşı, kemer, iç kamera ile ugraşırken Urfa da hayvan taşır gibi bir serviste 10 15 kişi ayakta gidiyor.

Avatar
Hasadam 4 yıl önce

Yönetmelikte Urfa ya ozel ortaokul cocuklarının hergün ayakta yolculuk yapip fren yapinca düsüp kafalarini kollarını kıracakları alanın genisliği belirtilmismi

Avatar
Hüsrev 4 yıl önce

Sanliurfada devlet okullarınin servislerinde bir sürü çocuk koyun sürüsü gibi yolculuk yapıyor...

Avatar
HELLODAY 4 yıl önce

BU HABERİN URFA İÇİN HABER DENETİMİ YOK, KAMYON KASASINDA ÖĞRENCİ TAŞISALAR KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL.

Avatar
Zeki Urfalı 4 yıl önce

Benim bir kamyonetim var kasada 10 ögrenci taşıyacam artik zaten denetim yok, ha kasada tasimisim ha S plakalida ayakta tasımıslar ne farki var

Avatar
Gölcüklu Servisci 4 yıl önce

Biz okul zamani en az 2 trafik kontrolünden geciyoruz hergün. Ayakta degil kemeri takilmamis ogrenciden cezw yiyoruz

Avatar
eskikafa 4 yıl önce

Urfa polisinin okul servislerini denetleyip ayakta 10-15 küçük çocuk taşıyanlara ceza kestiğini biz görmeyiz muhtemelen, ama çocuklarımızın çocuklarına nasip olur inşAllah

Avatar
Şımbılo 4 yıl önce

Belki biz görmüyecegiz ama birgün yurekli bir yetkili Urfadaki cocuk servislerine el atacak ve ayakta yolculuga engel olacaktır