banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

KAŞİP Başkanı Aydın: STK'lar nerede?

Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın, sivil toplum kuruluşlarının (STK) görevlerini yapması gerektiğini söyledi. Toplumda çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu aktaran Aydın, “Toplumun değişik sorunlarına çözüm bulmak için var olan ve bunu hukuki zeminde savunan sivil toplum kuruluşları (STK) vardı. Bir KHK süreci yaşandı haklı sebeple fakat STK'lara bahanemi oldu ne oldu anlamış değilim. Hepsi sus pus. Herhalde toplumun bütün sorunları çözüldü. Aslında çiftçi, işçi, esnaf, emekçi, tacir gibi birçok kitlenin çeşitli sorunları var. Sağlık, eğitim, teknoloji, üretim, sermaye, ithalat, ihracat, döviz, aile gibi birçok konuda da sorunlar var” diye konuştu.

STK’ların sorunların çözümü adına kurulduğunu hatırlatarak, “Sosyal, siyasi, yenilikler, ülkesel, politik, yönetimsel ve bürokratik birçok konuda da sorunlar bitmedi. 5253 sayılı dernekler kanununa tabi ülke valiliklerinde bütün bu konularda hizmet amaçlı kurulmuş on binlerce dernek de var. Sendikalar birlikler, kooperatifler, odalar ve kamu tüzel kuruluşları da var. Peki, bu sorunlar doğrultusunda kurulmuş fakat hiç bir probleme el atmayan bu STK'lar nerede? Her kuruluş hukuki zeminde temsil ettiği sorunun çözümü için, vebal altında olduğunu unutmamalı. Medyadan meydanlardan ve makamlardan gerekli çözümler için çalışmalara başlamalıdır. Tepkiler insani, vicdani ve hukuki olmalıdır. STK'lar amaç olarak toplumun sorunlarına çözüm bulmak, çözüme ışık tutmak, çözümü uygulatmak gerektiğinde uygulamak içindir. STK'lar araç olarak toplumun hizmet odaklarıdır. Toplumun gözü STK'lardadır. STK'lar ülkemizi daha iyi yarınlara taşıma, halkın mutluluk ve öz güvenini arttırma,kaliteyi yükseltmek, hizmeti hızlandırma çalışmalarına derhal başlamalıdır” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.