banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Yemen de Gazze'ye yardım gemisi

Dört gemiden oluşması planlanan filonun oluşturulması için açılan yardım kampanyası, dün başkent San'a'da Yemen Başbakanı'nın güvenlikten ve savunmadan sorumlu yardımcısı Reşad El-Uleymi'nin katıldığı törenle resmi olarak ilan edildi.

Yemen'den Gazze'ye insani yardım gemisi gönderme önerisi, Özgürlük Filosu'na yapılan saldırıyı protesto etmek üzere San'a'da düzenlenen gösteri sırasında Şeyh Abdülmecid Ez-Zindani tarafından ortaya atılmıştı.

Şeyh Ez-Zindani, kampanyaya geniş katılımın sağlanması için Filistin Halkına Destek İçin Halk Heyeti Başkanı Şeyh Sadık El-Ahmer ile birlikte Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e başvuracaklarını söylemişti.

Özgürlük Filosu'na katılan Yemenli milletvekili Muhammed El-Hazimi, El-Cezire televizyonunun internet sitesine yaptığı açıklamada, "Özgürlük Filosu'na düzenlenen baskının ardından Yemen'e döndüğümüzde Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih tarafından karşılandık ve Gazze'ye yardım gemisi gönderme düşüncesini kendisine ilettik. Cumhurbaşkanı Salih de bu düşünceyi onayladı" dedi.

Yemen'in resmi tavrının halkın Filistin davasına verdiği destek ile uyumlu olduğunu ifade eden El-Hazimi, Filistin davasının tüm Yemenlilerin ortak davası olduğunu bildirdi.

"On binlerce Yemenlinin filoya katılmak istediğini söylesem mübalağa yapmış olmam" şeklinde konuşan El-Hazimi, Özgürlük Filosu'na yapılan saldırının Gazze'ye uygulanan ablukayı kırma kararlılıklarını artırdığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.